Zondag 4 oktober (dag 4 – Vakantie Madeira)

Gereden: 177 km
Gereden totaal: 406 km

Rond kwart over negen zijn we wakker. Na het ochtendritueel van douchen en ontbijten stappen we tegen elven in de auto. Het weerbericht voor vandaag is veel regen.
We gaan weer proberen naar de noordzijde van het eiland te gaan. Via de Via Rapida rijden we in oostelijke richting, langs het vliegveld (ligt op zo’n 20 minuten rijden, handig om te weten voor de terugreis) bij Santa Cruz, Machico en Água de Pena. Hier gaan we van de snelweg af om via de Via Expresso langs Portela naar Porto da Cruz te rijden.
Het eerste deel van de reis rijden we in de stromende regen. Op veel plaatsen zijn stenen, aarde en planten over de weg gespoeld.
Vanaf Porto da Cruz willen we via São Roque do Faial naar Faial rijden. Halverwege is de weg afgezet met linten en worden we gedwongen de andere kant op te gaan (en daarmee de andere zijde van de vallei). Aan de overzijde zijn ze bezig de weg vrij te maken. Het lijkt erop dat er een stuk berg (aarde) over de weg gespoeld is.
Via een omweg komen we in Faial. Vanaf hier willen we naar Santana. Nog maar net buiten Faial komen we een bordje tegen voor een fort. We volgen het bordje en gaan kijken. Het “fort” is meer een uitkijkpunt met kanonnen dan een fort. Desondanks is het uitzicht schitterend.
We rijden door naar Santana. Hier kijken we naar een kabelbaan (telekabine) die hier volgens de kaart moet zijn. Hij blijkt alleen ’s morgens en aan het eind van de middag bediend te worden (en alleen vanaf vier personen).
We rijden verder via São Jorge, Arco de São Jorge, Boaventure en Ponta Delgado naar São Vicente. Onderweg stoppen we verschillende keren voor uitzichtpunten en bittere noodzaak (klein ongelukje: steen onder de auto door). Vanaf São Vicente rijden we weer in zuidelijke richting via Lameiros naar Boca Encumeada. Vanaf dit punt is zowel in noordelijke- als in zuidelijke richting de kust te zien.
We rijden verder en pakken voor Ribeira Brave de snelweg weer op. Bij Cabo Girâo gaan we de snelweg af om te kijken. Vandaag is er wel zicht.
Vanaf Cabo Girão rijden we verder langs de kust naar het hotel. Het is dan al na vijven.
’s Avonds eten we bij de Mexicaan (erg goede chocomousse en muzikanten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.