Dinsdag 6 oktober (dag 6 – Vakantie Madeira)

Gereden:  117 km
Gereden totaal: 620 km

Tegen half tien worden we wakker. Na het ontbijt bekijken we de weersvooruitzichten en kijken we eens kritisch naar boven. De kabelbaan naar Monte is voor vandaag geen goed plan. De kans dat die al snel in de wolken verdwijnt is te groot. We besluiten de auto te nemen en een stuk langs de zuidkust te rijden.

De Via Rapida volgens we tot aan het einde bij Ribeira Brava. Vanaf daar rijden we cia Candelária, Canhas, Arco da Calheta, Estreito da Calheta en Prazeres tot aan Fajã da Overlha. Deze weg ligt tegen de rotsen aan geplakt op enig hoogte, hierdoor rijden we met enige regelmaat in de wolken (en regen).

Terug rijden we lager langs de kust via Paul do Mar en Jardim do Mar naar Calheta. Hier halen we bij een bakkertje iets lekkers en parkeren beneden in de stad. Hier is een soort pier met (kunstmatig) strand.

In het stadje zelf willen we de kerk bekijken, maar ook hier kunnen we (net als in Funchal) geen open ingang vinden. De rumfabriek ernaast is wel open. Zonder toezicht lopen we tussen “oude” machines door.

We stappen weer in de auto en vervolgen onze weg. Via Madalena do Mor en Ponta do Sol komen we weer in Ribeira Brava. Hier zoeken we de Via Rapida op en rijden terug naar het hotel.

’s Avonds eten we een broodje (en salade) in het Forum Madeira. Op de weg terug naar het hotel regent het. Doornat komen we in het hotel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.