Zaterdag 10 oktober 2009 (dag 10 – Vakantie Madeira)

Vandaag gereden: 133 km
Totaal gereden: 1005 km

Vandaag staan we wederom iets vroeger op in de hoop niet zo veel last te hebben van de bewolking op enige hoogte.
Even voor half elf stappen we in de auto. We rijden de Via Rapida af in westelijke richting en gaan noord richting Encumeada. Vanaf daar steken we Paûl da Serra over.

Bij Rabaçal stappen we uit en besluiten de levada hier te gaan wandelen. Door een wijziging in het beleid is het niet meer mogelijk bij de start van de wandelroute te parkeren. Daarom parkeren we bij de (hoofd)weg. Het eerste stuk (2 km) naar de levada is dalend, maar op de terugweg klimmend. Hiervoor rijdt nu een pendelbusje.
Als eerste lopen we de Levada de 25 Pontes, daarna de Levada do Risco. Beide zijn mooi en anders dan de levada die weer eerder deze week gelopen hebben. 25 Pontes eindigt bij een waterval die in vele kleine watervalletjes uit de rotsen komt. Do Risco eindigt ook bij een waterval. Het pad loop hier onderdoor verder, maar is niet meer toegankelijk.
Na zo’n 3 uur zijn we terug bij het beginpunt van de wandeling en nemen we het busje terug naar de auto.

We rijden verder richting Achadas da Cruz. Hier komen we een bordje “teleferico” tegen dat we volgen. Het blijkt een kleine telecabine te zijn die vrij stijl naar beneden gaat (451m omlaag). Voor 3 euro per persoon wordt de cabine bedient. Beneden lopen we wat rond, wanneer we weer naar boven willen moeten we op de groene knop in de cabine drukken.

Als we weer boven zijn rijden we verder richting Ponta do Pargo (meest westelijke punt, vuurtoren). We rijden verder via Fajõ da Ovelha en Raposeira, waarna we na een blik op de klok besluiten via de Via Espresso terug naar het hotel te rijden.
Even na zessen zijn we weer bij het hotel.
’s Avonds eten we bij de Mexicaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.