Vakantie 2010: Dinsdag 22 juni

Gereden vandaag: 241,3 miles (386,1 km)
Gereden totaal: 728,1 miles (1165 km)

Als we wakker worden is het nog steeds bloedheet. De hele nacht heeft de airco gedraaid.
De douches werken op kwartjes. Na het douchen is het zo warm dat je ene been alweer nat is (van het zweet) voor je het andere hebt kunnen afdrogen.

We klappen het zonnescherm uit en eten buiten (roerei en geroosterd brood). Na het ontbijt wassen we af en ruimen we op. We betalen de camping ($15) en rijden weg.
We steken de rivier (Colorado river) over en rijden Arizona binnen. Onze eerste stop is de dichtstbijzijnde benzine pomp.
Het vullen van de tank duurt een half uur. Achteraf krijgen we te horen dat dat door de warmte komt. Voortaan de eerste gallon langzaam laten lopen, dan stoppen met tanken en tot tien tellen. Daarna zou de pomp wel snel moeten werken.

We rijden via de snelweg en route 66 naar Williams waar we boodschappen doen voor de komende dagen. Na Williams rijden we verder in noordelijke richting, richting de Grand Canyon.
Net voor de ingang van het National Park ligt de camping die we uit de campinggids uitgezocht hebben. Deze camping neemt geen reserveringen aan, daarom hopen we dat er nog plek is.

Dit is het geval. Voor 10 dollar per nacht staan we de komende 2 nachten hier. De camping ligt in Kaibab National Forest en de plekken liggen midden tussen de bomen. ’s Avonds horen we gejank/geblaf, we vermoeden van coyotes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.