Uitgelezen 29: P.S. Ik hou van je! – Cecelia Ahern

Titel: P.S. Ik hou van je!
Schrijver: Cecelia Ahern
Jaar van uitgifte: 2004

Flaptekst:
Holly en Gerry zijn een jong getrouwd stel. De twee maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Het idee van ‘De lijst’was dan ook eigenlijk als grap bedoeld: als Gerry iets zou overkomen, zou hij een lijst voor Holly achterlaten met dingen die ze zou moeten doen.
Wanneer het noodlot toeslaat en Gerry ongeneeslijk ziek wordt, stort Holly’s wereld in. Een paar maanden na zijn dood besluit ze een mysterieus pakje op de halen bij haar ouders. Gerry blijkt zonder dat ze het wist woord te hebben gehouden, en het De Lijst opgesteld. In het pakje bevindt zich, voor iedere maand, een envelop met een opdracht. Het geeft Holly de kracht om verder te gaan, nieuwe uitdagingen aan te gaan en erachter te komen dat liefde nooit verdwijnt maar altijd in je hart blijft bestaan.

Cecilia Ahern (1981), dochter van de Ierse minister-president, besloot tijdens haar master filmwetenschappen met haar studie te stoppen om PS Ik hou van je, haar eerste roman, te schrijven. Het boek is inmiddels verfilmd, met in de hoofdrol tweevoudig Oscarwinnares Hilary Swank.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

“Lief, treurig en grappig: een betoverende reis van verdriet en hoop.’ – Marian Keyes, auteur
“Cecelia Ahern heeft een krachtig drama neergezet, dat niemand leest zonder te huilen.’ – Bookcrossing
“Ahern debuteerd met een lief, gevoelig verhaal. Ze beschikt over een natuurlijk verteltalent.’ – Publishers Weekly

Mijn mening/ervaring: Ik vond “PS: ik hou van je” en erg ontroerend boek. Of je nu zelf wel of niet te maken hebt gehad met het verlies van een dierbare, er zit iets ontzettend herkenbaars in het boek. Het is een ontzettend gevoelig verhaal, wat mensen zeker beroert en vaak zelfs tot huilen zal brengen. Het boek is in feite een drama, maar door de vele humoristische elementen erin, is het absoluut niet te zwaar geworden. Met dit boek heb ik gelachen en (bijna) gehuild.

Iets voor jou: Als je een ontroerend verhaal zoekt.

Niets voor jou: Als je net je (niet waterproof) make-up gedaan hebt.

Dit is het 29ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Eén gedachte over “Uitgelezen 29: P.S. Ik hou van je! – Cecelia Ahern

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.