Vakantie 2011: Woensdag 31 augustus

Gereden: 222 km
Gereden totaal: 1965 km

Vandaag vertrekken we in zuidelijke richting.
We beginnen met een bezoek aan Sienna, een stad waar we zo’n 3 uur rondwandelen. We wandelen langs de San Domencio, de Biblioteca Communale degli Intronati (nu een bibliotheek, in de 13de eeuw een hospitaal), het Palazzo Tolomei, over de Piazza del Campo, langs de Logge del Pape, door het Joodse getto, langs de Sinagoga, over het Piazza Mercato en uiteindelijk naar de Duomo. Onderweg komen we door diverse contrades (rivaliserende buurten die het met de Palio/paardenrace op de Campo tegen elkaar opnemen).
We rijden verder naar Monteriggioni. Een middeleeuws stadje gelegen op een heuveltop. Dit plaatje wordt omringd door oude vestingmuren met diverse torens. Monteriggione werd in 1203 door de Sienezen als verdedigingswerk gebouwd tegen de aanvallen van de uit het noorden komende Florentijnen. De muren werden tussen 1213 en 1219 opgericht, maar moesten in 1260 herbouwd worden (en met maar liefst 14 torens versterkt), nadat ze in 1244 door de Florentijnen waren neergehaald. We lopen rond door het plaatsje en over de muren en stappen na een uurtje weer in de auto.
Colle di Val d’Elsa is de volgende bestemming. Ook dit zou een fraai middeleeuws plaatsje moeten zijn, maar valt erg tegen.
Volgende halte: Volterra. We rijden naar de noordzijde waar we het Teatre Romano bekijken. We rijden naar de zuidzijde van het plaatsje waar we parkeren en van waar we het plaatsje in lopen om het te bezichtigen. Onderweg eten we al lopende een pizzapunt.
Als laatste staat San Gimignano voor vandaag op de planning, ook wel bekend als Middeleeuws Manhattan. In het dorpje staan nu nog slechts 14 torens, ooit waren het er 76. Vanaf het noorden lopen we het stadje in richting het centrum. Inmiddels wordt het donker en besluiten we een restaurantje te zoeken. Na het eten lopen we terug naar de auto en rijden we naar het hotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.