Uitgelezen 46: De stad van de wilde goden – Isabel Allende

Titel: De stad van de wilde goden
Schrijver: Isabel Allende
Jaar van uitgifte: 2002

Flaptekst:
Kate Cold is reisboekenschrijfster, excentriek en voor de duivel niet bang. Op een dag komt haat vijftienjarige kleinzoon Alex logeren, juist als ze de opdracht heeft aangenomen om in het Amazonegebied de ‘beesten’ op te sporen, onbekende wezens die ongelooflijk sterk zijn en een dodelijke stank verspreiden.
Kate en Alex sluiten zich aan bij een expeditie, die bestaat uit een bonte verzameling mensen. Onder hen een aantrekkelijke vrouwelijke arts, een arrogante antropoloog, een fotograaf, een puissant rijke ondernemer, enkele soldaten en een Braziliaanse gids met zijn twaalfjarige dochter Nadia.Ieder van de deelnemers heeft zo zijn eigen redenen om de jungle in te trekken – eerzame en minder eerzame. Na een gevaarlijke reis raakt de expeditie in de dodelijke greep van de ‘beesten’. Alex en Nadia worden door een indianenstam die nog nooit met de westerse beschaving in contact is geweest, ontvoerd naar de stad van de wilde goden, een mythische wereld die in niets lijkt op wat zij kennen. Zo begint een adembenemend en fantastisch avontuur zoals alleen Allende dat vertellen kan.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

In deze roman beschrijft Isabel Allende de spannende en fascinerende gebeurtenissen die een groep onderzoekers in de ongerepte natuur van het Amazonegebied meemaakt. Met betrokkenheid en humor schildert Allende wat er plaatsvindt als totaal verschillende culturen met elkaar botsen.

Mijn mening/ervaring: Dit boek bevat mystiek, spanning, avontuur, romances én is goed toegankelijk voor jong en oud. Een aanrader als je houd van avonturen boeken!

Iets voor jou: Als je nieuwsgierig bent naar de boeken van Isabel Allende, maar er nooit aan durfde te beginnen.

Niets voor jou: Als je absoluut niet open staat voor andere culturen, rituelen en gebruiken.

Dit is het 46ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.