Uitgelezen 47: Het rijk van de gouden draak – Isabel Allende

Titel: Het rijk van de gouden draak
Schrijver: Isabel Allende
Jaar van uitgifte: 2003

Flaptekst:
De vijftienjarige Alexander gaat met zijn excentrieke oma, de deisboekenschrijfster Kate Cold, mee naar het Verboden Rijk, een ongerept en moeilijk bereikbaar land hoog in de Himalya. Daar ontdekt hij dat er op ruwe wijze een eind is gekomen aan de rust in dit koninkrijk, waar de vreedzame, boeddhistische levenswijze al generatie lang gerespecteerd wordt. Het rijk is in rep en roer omdat in opdracht van een rijke westerse verzamelaar de Gouden Draak is gestolen, het kostbare beeld dat met orakelspreuken de toekomst kan voorspellen.
Als Alex(ander) samen met zijn vriendinnetje Nadia op onderzoek uitgaat, worden ze het slachtoffer van de bende die de Gouden Draak heeft gestolen. Maar dankzij die hulp van een inheems meisje en de zoon van de koningen en diens boeddhistische leermeester lukt het hen na vele avonturen de vijand te verslaan en het Verboden Rijk te redden.
Isabel Allende heeft opnieuw een spannend en fantastisch avonturenverhaal geschreven waarin zij totaal verschillende culturen met elkaar confronteert. Op subtiele wijze levert zij kritiek op de materialistische westerse samenleving, waarin men het gevoel voor spiritualiteit en het contact met de natuur verloren heeft.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Tweede deel in de Jaguar- en Adelaartrilogie, een ‘cross-over’ avonturenverhaal, dus voor jongeren en volwassenen. In deel 1 ‘De stad van de wilde goden’ (2002) vergezelde de 15-jarige Alex Cold zijn oma, een stoere, excentrieke reisboekenschrijfster, op een avontuurlijke jungle-expeditie naar het Amazonegebied. In dit tweede deel gaat Alex met oma Kate, vriendinnetje Nadia, haar aapje, en twee fotografen (allemaal oude bekenden uit deel 1 ) voor de ‘International Geographic’ op expeditie naar het Rijk van de Gouden Draak, een afgelegen en nog ongerept boeddhistisch koninkrijkje in de Himalaya. Ondertussen heeft de ‘Collectioneur’, een gewetenloze, steenrijke westerse verzamelaar zijn zinnen gezet op die ‘Gouden Draak’, het geheimzinnige, kostbare beeld dat diep verborgen ligt in een kloosterlabyrint, en waarmee de toekomst voorspeld zou kunnen worden. Hij stuurt de ‘Specialist’ erop af. Spannende, redelijk geschreven, lekker weglezende, hier en daar wat zweverige en kitscherige avonturenroman.

Mijn mening/ervaring: Dit boek is een prima tweede boek in een trilogie.

Iets voor jou: Als je het eerste deel al gelezen hebt.

Niets voor jou: Als je “De stad van de Wilde Goden” nog niet gelezen hebt.

Dit is het 47ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.