Uitgelezen 56: Voor altijd – Cecelia Ahern

Titel: Voor altijd
Schrijver: Cecelia Ahern
Jaar van uitgifte: 2004

Flaptekst:
Al sinds hun kindertijd zijn Rosie en Alex onafscheidelijk. Rosie is dan ook ontroostbaar als Alex met zijn familie naar Boston verhuist. Ze besluit om naar de hotelschool in Boston te gaan als ze van school af is, zo hoeven ze elkaar maar een jaar te missen.
Helaas loopt het anders.
Rosie raakt zwanger en blijft bij haar ouders wonen, terwijl Alex met een Amerikaanse trouwt. Misverstanden en pure pech hebben hen uit elkaar gehouden, maar als de ultieme kans zich aandient, zullen ze dan alles op het spel zetten voor echte liefde?

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Een jongen en een meisje in Ierland gaan al vanaf de kleutertijd met elkaar om en lijken voor elkaar bestemd te zijn. Dan verhuizen de ouders van de jongen naar Amerika en hij gaat mee. Het meisje raakt ongewild zwanger. Ondanks de afstand blijven ze als beste vrienden contact houden. Een leven vol misverstanden, huwelijken, scheidingen volgt; zullen ze ooit nog bij elkaar komen?
De tekst is opgebouwd uit e-mails, chats, smsjes, vakantiekaarten, voicemails en later wat langere brieven. Gedachtegoed, woordkeus en gespreksonderwerpen zijn helemaal van deze tijd.

Mijn mening/ervaring: Dit boek leest niet altijd even vlot, maar vormt wel een geheel. Alle korte (en soms langere) berichtjes vormen het gecompliceerde levensverhaal van Rosie en Alex.

Iets voor jou: Als je PS: ik hou van je een mooi boek vond.

Niets voor jou: Als je liever een boek wilt met een al wetende verteller.

Dit is het 56ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.