Uitgelezen 96: Valentina’s laatste reis – Santa Montefiore

Titel: Valentina’s laatste reis
Schrijver: Santa Montefiore
Jaar van uitgifte: 2005

Flaptekst:
Alba Arbuckle woont op de Valentina, een woonboot afgemeerd aan de oever van de Thames in Londen. Deze plek is haar veilige thuishaven, maar de laatste tijd heeft Alba het gevoel dat ze vastzit. Een gevoel dat sterker wordt wanneer ze een portret van haar moeder Valentina vindt.

Een prachtig pastel, gemaakt door haar vader Thomas Arbuckle vlak nadat hij haar had ontmoet in Italië, waar hij als marineofficier tijdens de Tweede Wereldoorlog gelegerd was. Nooit heeft haar vader iets willen vertellen over haar moeder en haar stiefmoeder reageert zo mogelijk nog vijandiger op haar vragen.

Met de hulp van Fitz Davenport, haar beste vriend, komt Alba iets meer te weten over haar overleden moeder, maar ze besluit dat ze het hele geheim wil ontrafelen. Ze reist in haar eentje naar Incantellaria, het dorpje aan de Baai van Napels waar haar moeder vandaan kwam. Ze voelt zich er vanaf het begin thuis en wordt meteen opgenomen in de gemeenschap. Er zijn zelfs mensen die denken dat ze de reïncarnatie van de beeldschone Valentina is.

Alba vindt het heerlijk om haar grootmoeder en oom te helpen in de trattoria, sluit een nichtje in haar hart en komt stukje bij beetje achter de waarheid. Dan komt ze bij het dramatische moment dat zo veel levens voorgoed heeft veranderd en weet ze dat ze terug moet naar huis en naar Fitz.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.
Mijn mening/ervaring: Dit was het eerste boek wat ik van Santa Montefiore gelezen heb, het was een aangename verrassing!  Zeer boeiend verhaal. Zowel de passages die zich in het verleden afspelen als de stukken in de jaren 70. Je blijft benieuwd wat voor persoon Valentina geweest is! Dit boek is voor mij de reden dat ik meer boeken van deze schrijfster heb aangeschaft.

Dit is het 96ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.