Uitgelezen 82: Het verloren symbool – Dan Brown

Titel: Het verloren symbool
Schrijver: Dan Brown
Jaar van uitgifte: 2009

Flaptekst:
Robert Langdon wordt onder valse voorwendselen naar Washington gelokt: het epicentrum van de wereldmacht en de stad met de grootste verborgen geheimen uit de geschiedenis. Zijn goede vriend Peter Solomon, prominent lid van de vrijmetselarij en filantroop, is ontvoerd en verkeert in levensgevaar. Solomons kidnapper wil maar één ding: dat Langdon de codes van het mysterieuze genootschap ontcijfert en de legendarisch macht die daardoor vrijkomt overdraagt.

Langdon kan niet anders dan het spel meespelen. Hij krijgt hulp van Katherine, Solomons zus, een vooraanstaand wetenschapper die de kracht van het menselijk denken bestudeert. Lukt het hun de geheimen van Washington te ontraadselen? Want wat hadden de idealen van de geestelijk vaders van de Verenigde Staten gemeen met de denkbeelden van de vrijmetselarij? En kan die kennis Solomons leven en het voortbestaan van de wereld veiligstellen?

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Robert Langdon reist naar Washington na een telefoontje van zijn vriend Peter Solomon, die wil dat hij een lezing zal houden. Maar het blijkt een list te zijn, en eenmaal in het Capitool ziet hij de afgehakte hand van Solomon, met zijn vrijmetselaarsring. Via zijn telefoon hoort hij dat hij de man die Peter gegijzeld houdt, wil dat hij een spoor gaat volgen, om een voorwerp te vinden dat hem alle wijsheid van de wereld zal geven. Robert gelooft er eerst niets van, maar wil wel zijn vriend bevrijden, dus gaat hij na welke aanwijzingen er te vinden zijn.

Hij wordt onderbroken door Sato, van de CIA. Zij is een strenge vrouw die Langdon niet vertrouwt. Robert moest van Solomon een pakje meenemen, waarin iets zit wat Langdon zelf niet weet. Hij moest het voor zijn vriend bewaren. Ondertussen volgen ze het spoor van de hand, en komen via ondergrondse gangen onder het Capitool terecht, waar ze meer aanwijzingen vinden. Maar Sato denkt dat Langdon heeft gelogen en wil hem gevangen nemen. Langdon wordt gered door de vrijmetselaar Warren Bellamy, een vriend van Solomon.

Intussen is de zus van Peter ook bezorgd om hem. Zij werkt bij het Smithonian aan de moeilijk te begrijpen noetische wetenschap: hoe de menselijke geest de wereld om hem heen beinvloedt. Ze werkt in laboratorium dat in een enorme lege ruimte is geplaatst (vrij van ruis) en heeft net ontzettend belangrijke ontdekkingen gedaan, die bewijzen dat de mens werkelijk als kan bewerkstelligen met zijn geest. De aanvaller van Peter echter is op de hoogte van haar onderzoek en wil het vernietigen. In de grote donkere ruimte wordt ze aangevallen. Ze weet gelukkig te vluchten en komt erachter waar Robert Langdon is, en gaat naar hem toe.

Samen werken ze verder, nu achtervolgd door de CIA en de man die Peter gevangen houdt. Het wordt een race tegen de klok, en Langdon moet al zijn angsten onder ogen zien. Maar uiteindelijk lijdt alles naar het hoofdkwartier van de vrijmetselaars.

Mijn mening/ervaring: & Iets voor jou: & Niets voor jou: Je houdt van de boeken van Dan Brown, of niet. Ik behoor duidelijk tot de eerste groep.

Dit is het 82ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.