The 30 Day Book Challenge – Day 10 – Favorite classic book

Mijn favoriete klassieke boek is denk ik Alleen op de wereld (Hector Malot, 1878).
Mijn eerste kennismaking met dit boek was op de basisschool. De leraar van groep 5/6 las dit boek toen voor. Ik werd toen zo gegrepen door het boek dat het voorlezen me te lang duurde en ik het boek uit de bibliotheek gehaald heb om het zelf te lezen. Nog vele malen heb ik het boek uit de bibliotheek gehaald.
Op de middelbare school heb ik me zelfs door het (Franse) origineel (Sans Famille) heen geworsteld, hoe slecht ik ook was/ben in die taal
Inmiddels staat het boek (in het Nederlands) al weer een flink aantal jaar in mijn eigen boekenkast.

De blogs horende bij deze 30 book challenge vindt je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.