Uitgelezen 158: Op klaarlichte dag – Simone van der Vlugt

Titel: Op klaarlichte dag
Schrijver: Simone van der Vlugt
Jaar van uitgifte: 2012

Flaptekst:
Een jonge vrouw, Nathalie, is op de vlucht voor haar gewelddadige ex-vriend. Het kost haar al haar vindingrijkheid om uit zijn handen te blijven. Maar Nathalie is niet alleen op de vlucht voor hem. Ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar beste vriendin.

Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling. Nathalie heeft inmiddels een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Maar als Nathalies ex op het toneel verschijnt, verandert dat. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt…

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

In haar nieuwste thriller Op klaarlichte dag trekt Simone van der Vlugt alle registers open. Met de vaardigheid die we van haar gewend zijn, weet zij met onverwachte wendingen en een ingenieuze plot haar lezers opnieuw van begin tot eind aan de pagina’s te kluisteren.

‘Een spannende roadmovie in urgente tegenwoordige tijd’- 3 sterren in NRC.next
‘De zenuwslopende vlucht van een vrouw die van alle kanten bedreigd wordt… Weet een fraaie van Simone van der Vlugt.’ – Esta
‘Leest als een raket’- Viva

NBD|Biblion recensie
De Nederlandse Nathalie is destijds mishandeld door haar vader en is nu opnieuw slachtoffer van gewelddadigheden, door haar vriend Vincent. Om baby Robbie te beschermen slaat ze Vincent een gat in het hoofd. Daarna vlucht ze met de baby en met al het zwart geld. Vincent overleeft de klap en gaat Nathalie achterna, maar rekent eerst af met de vriendin van Nathalie en haar partner. De schier onmogelijke achtervolging door verschillende Europese landen zorgt voor spannende verwikkelingen en onverwachte wendingen. Inspecteur Sjoerd en rechercheur Julia staan voor complete raadsels. De plot is ingenieus geconstrueerd en kent een vinnige ontknoping. De meeslepende stijl van de schrijfster houdt de lezer moeiteloos in de ban. Het verhaal is redelijk complex, maar toch is er voldoende aandacht voor wat in de personages omgaat. Verdriet, pijn en zelfs een tikkeltje romantiek ontbreken niet. De rake bewoordingen en vlotte dialogen houden de vaart erin. Weer een pageturner van de Nederlandse schrijfster.

Mijn mening/ervaring: Dit boek was het eerste boek voor volwassenen van Simone van der Vlught dat ik las, maar zal zeker niet het laatste zijn. Simone van der Vlugt geeft het boek een goede spanning mee in een lekker tempo. Door de diverse plotwendingen (en vertelstandpunten) blijft het tot het laatst spannend.

Dit is het 158ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.