Uitgelezen 134: Het geheim van Montague – Santa Montefiore

Titel: Het geheim van Montague
Schrijver: Santa Montefiore
Jaar van uitgifte: 2007

Flaptekst:
Zomer 1958. Een rijke, aristocratische familie geniet in Cornwall van een idyllische vakantie. Hun geluk wordt echter verstoord door een bizar sterfgeval. De tragische gebeurtenis breekt het hart van de jonge Celestria Montague – en maakt bovendien een abrupt einde aan haar dromen.

Aangemoedigd door haar grootvader, een flamboyante Amerikaanse misdaadbaron, gaat Celestria op onderzoek uit. En te midden van de sinaasappelboomgaarden, langs de ruige kust van Zuid-Italië, belandt ze in een verwarrend doolhof vol misleidingen. Hier wordt Celestria’s geloof in haar familie én in de liefde zwaar op de proef gesteld, tot ze de man ontmoet die haar leert dat de waarheid de kern van alle liefde is…

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Tijdens de jaarlijkse vakantie van de familie Montague verdwijnt Monty, de lievelingszoon van Elisabeth. Alles wijst op zelfmoord, maar daar gelooft Celestria helemaal niet in. Toch is er een afscheidsbriefje waarop de woorden ‘Vergeef me’ staan. Vissers vinden daarnaast ook de schoenen van de vermiste terug, maar echter geen lijk. Celestria snapt er helemaal niets van en gaat op onderzoek uit. Terwijl de rest van de familie vergaat van verdriet ontdekt zij dat haar vader een dubbelleven leed. Hij was helemaal niet de man die zij kende. Ze voelt zich verscheurt door twijfel en verdriet, maar Celestria krijgt steun uit onverwachte hoek. Ze lost het raadsel rond Monty op en begint een nieuw leven in een ander land.

Mijn mening/ervaring: Santa Monefiore schrijft met de regelmaat van de klok schitterende romans. Hoe meer werken je van haar leest, hoe vaker er een glimlach op je gezicht verschijnt en hoe meer boeken je van haar wilt lezen.

Dit is het 134ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.