Het saaiste experiment ooit?!

Het saaiste experiment ooit is ongetwijfeld het ‘pitch drop’-experiment, waarbij op 83 jaar tijd 8 pekdruppels gevormd werden.

Het wetenschappelijke experiment werd in 1927 gestart door Thomas Parnell om studenten te tonen dat bepaalde substanties die solide lijken eigenlijk vloeibaar zijn. Parnell plaatste een verhit stukje pek in een afgesloten trechter en liet die opstelling drie jaar staan. In 1930 maakte hij de tuit van de trechter open, waardoor de pek kon beginnen vloeien.
De achtste druppel viel op 28 november 2000 en de negende wordt deze herfst verwacht. Als je die negende druppel wil zien vallen, kan je de livefeed van het experiment volgen. Maar nog nooit heeft iemand een druppel zien vallen, niet live en niet op camerabeelden. Toen de achtste druppel viel, werkte de webcam net niet. En in 1988 zou professor John Mainstone de druppel kunnen hebben zien vallen, ware het niet dat hij net een kop koffie was gaan halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.