Uitgelezen 173 & 243: Stad van zwaarden – Mary Hoffman

Titel: Stad van zwaarden
Ondertitel: Stravaganza
Schrijver: Mary Hoffman
Jaar van uitgifte: 2013

Flaptekst:
Alle oude vrienden bundelen hun krachten om orde op zaken te stellen in Fortezza en een bloedvergieten in Bellezza te voorkomen.

Laura is erg ongelukkig en zoekt een uitweg in zelfverminking. Maar er gloort hoop: ze vindt een talisman, waarmee ze door tijd en ruimte kan reizen. Zo stravageert ze naar het zestiende-eeuwse Talia.
In de stad Fortezza treft ze haar stravagante, een zwaardsmid. Daar ontmoet ze ook de fascinerende Ludo, die aanspraak maakt op de troon omdat hij een Di Chimici zou zijn. De stravaganti moeten het weer opnemen tegen de machtigste familie van Talia, en Laura en Ludo komen lijnrecht tegenover elkaar te staan.
Voor Luciano en Arianne wordt dit een conflict dat overwonnen moet worden voor ze kunnen trouwen. En wie durft er te trouwen in een Taliaanse kathedraal na het bloedbad tijdens de bruiloften in Giglia?

Een gedenkwaardig slot van de zinderende Stravaganza-serie!

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Nadat Matt, Georgia, Sky, Isabel en Nick hun rol in de parallelle zestiende-eeuwse wereld Talia hebben vervuld, kijken zij er niet van op dat Laura de volgende stravagante (tijdreiziger) blijkt te zijn. Zij is duidelijk ongelukkig en dat is immers een voorwaarde om uitgekozen te worden. Haar talisman (dolk) voert haar naar de stad Fortezza (stad van de zwaarden), waar de machtige familie Di Chimici door de Manoush Ludo wordt gedwarsboomd in zijn strijd om de troonopvolging. Zesde deel van de serie ‘Stravaganza’*, waarin de belevenissen van de vele leidende personages van Talia en de stravaganti van beide werelden elkaar in korte scènes afwisselen. Thema’s als oorlog en vrede, heden en verleden, liefde, vriendschap en plicht maken het verhaal – dat meer in de breedte dan in de diepte is uitgewerkt – veelzijdig en gevarieerd. De schrijfstijl is helder en prettig, met veel dialogen. Het boek sluit af met de historische achtergrond van de Italiaanse stad Lucca, waarop de Taliaanse stad Fortezza is gebaseerd.

Iets voor jou: Als je houdt van geschiedenis, fantasy of realistische boeken. Deze serie is een perfecte mix tussen hedden en verleden, realiteit en fantasie, spanning en romantiek.

Niets voor jou: Als je niet bereid bent de eerdere vijf boeken eerst te lezen.

Dit is het 173ste (en tevens 243ste) deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.