Uitgelezen 175: De delta deceptie – Dan Brown

Titel: De delta deceptie
Originele titel: Deception Point
Schrijver: Dan Brown
Jaar van uitgifte: 2001

Flaptekst:
Onder het poolijs ligt iets wat de wereld voorgoed kan veranderen….

Een NASA-sateliet doet een opzienbarende ontdekking op de Noordpool. Dat is een opsteker voor de ruimtevaartorganisatie, die al tijden onder vuur ligt. Ook voor president Zach Herney betekent de vondst goed nieuws: een tweede termijn in het Witte Huis lijkt in zicht.

De president vraagt Rachel Sexton, analiste bij de inlichtingendienst NRO, na te gaan of de vondst authentiek is. In allerijl vertrekt ze naar het noordpoolgebied om het werk van een team wetenschappers, onder wie de charismatische oceanograaf Michael Tolland, te controleren.

Maar na Rachels aankomst neemt de zaak een onverwachte wending. Het ‘bewijs’ lijkt minder rotsvast dan gedacht. Voor de president gewaarschuwd kan worden, begint een nachtmerrie op het poolijs. Een speciale eenheid maakt werk van zijn missie: kost wat kost voorkomen dat de waarheid uitkomt….

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Na het Juvenalis dilemma – maar vóór De Da Vinci Code – schreef Dan Brown deze ‘verfijnde mengeling van actie en intriges'(publishers weekly). Opnieuw besteedt hij aandacht aan een schimmige geheime dienst. Deze NRO is nauw verweven met de beroemde ruimtevaartorganisatie NASA…
‘Een praktijkvoorbeeld van het creëren van spanning’ – The wWshington Post

Mijn mening/ervaring: & Iets voor jou: &Niets voor jou: Je houdt van de boeken van Dan Brown, of niet. Ik behoor duidelijk tot de eerste groep.

Dit is het 175ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.