Uitgelezen 183: Vlinders – Simone van der Vlugt

Titel: Vlinders
Schrijver: Simone van der Vlugt
Jaar van uitgifte: 2008

Flaptekst:
Zoë heeft haar draai gevonden op haar nieuwe school en vrienden gemaakt. Over haar paranormale gave heeft ze nog niemand iets verteld.
Op een dag wordt haar aandacht getrokken door een jongen. Hij is blond, groot en cool gekleed. Al snel blijkt echter dat niemand anders hem kan zien: hij is door een stel jongens op het schoolplein doodgetrapt. De daders zijn nooit gepakt. Nu zoekt hij contact met Zoë. Zij kan hem helpen de daders achter de tralies te krijgen.
Normaal gesproken kan Zoë met dit soort dingen bij haar moeder terecht. Maar haar vader en zijn nieuwe vriendin hebben net een baby gekregen en haar moeder heeft het daar moeilijk mee.
Zal ze haar nieuwe vrienden in vertrouwen nemen?

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Vlinders kan uitstekend los van Schuld gelezen worden, maar als je Schuld gelezen hebt, is het een prachtig vervolg daarop.

Mijn mening/ervaring: Dit boek is een jeugdboek zonder historische grondslag en daarmee een beetje vreemde eend in het ouvre van Simone van der Vlugt. Enerzijds schrijft zij hele goede historische jeugdromans en anderzijds boeken voor volwassenen die het kopje literaire thrillers hebben gekregen. Dit boek is geen van beide en valt daardoor een beetje tegen.
Prima vermaak voor een middagje in de tuin, maar helaas niet meer dan dat.

Dit is het 183ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.