Vakantie 2013: dinsdag 11 juni

Gereden: 91 km
Gereden totaal: 787 km

Om acht uur gaat de wekker. We nemen een douche en ontbijten daarna in de centrale ruimtes van het hostel. Om kwart over negen stappen we in de auto en rijden het laatste stukje naar de ferry (7 minuten rijden). Voor tienen zijn we al aan boord.
even voor half elf vertrekt de Stena HSS Explorer. De ‘navigator’ verteld dat de zee rustig is en het een comfortabele overtocht zal worden.
Buitengaats rolt het schip echter behoorlijk. We zijn met regen vertrokken en gaandeweg wordt het droger. Halverwege de overtocht wordt het zicht steeds slechter door de mist. Door de mist moet het schip vaart minderen en zijn we iets later dan gepland in de haven van Dun Loaghaire.
Zonder noemenswaardige controle rijden we Ierland in. We rijden in zuidelijke richting de stad uit. Onderweg is het droog, maar er valt af en toe wat miezerregen.
We bekijken de camping in Roundwood en rijden dan door naar die in Rathdrum. Die laatste heeft onze voorkeur, omdat deze volgens de gidsen wat kleiner is. De camping heeft echter een behoorlijke upgrade gekregen sinds onze gidsen geschreven zijn. We besluiten dan ook om terug te rijden naar Roundwood.
We zetten de tent op waarbij onze kleding varieert van T-shirts tot dikke fleecetruien, afgewisseld met regenjassen.
’s Avonds dien we boodschappen in Newtownmountkennedy en koken we in de tent. Tussen de buien door halen we de spullen uit de auto om de tent verder in te kunnen richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.