Vakantie 2013: donderdag 13 juni

Gereden: 34 km
Gereden totaal: 909 km

Vannacht is het gaan regenen en wanneer we wakker worden regent het nog steeds. Rond kwart over acht lijkt het minder te worden en besluiten we de warmte van de slaapzakken te verlaten.
We halen brood en ontbijten in de tent. De lucht wordt minder grijs en we besluiten het er op te wagen.
De regenpakken gaan in de rugzakken en we rijden naar Greystones om met de trein naar Dublin te gaan. In zo’n driekwartier rijdt de trein (via ieder tussengelegen station naar Pearce (station in Dublin).
We lopen de stad in en bekijken het Trinity College. The Book of Kells laan we over (‘vanaf hier nog xx minuten wachten’). Via Grafton Street lopen we naar (en daarna door) St Stephen’s Green (park), langs het Ierse parlement en St. Ann’s Church. Dublin Castle is gesloten (tot juli 2013) en net vandaag zijn ook de tuinen niet toegankelijk.
We bezichtigen Christ Church Cathedral en lopen langs de kaden van de Liffey richt Ha’Penny Bridge, maar niet voor we een paar blokken door Temple Bar hebben gewandeld. We steken Ha’Penny Bridge over en lopen een stukje van O’connel street.
We bekijken vanaf de andere kant van de Liffey het Custom House voor we op Tora station weer op de trein stappen.
In Dún Loaighaire stappen we uit en lopen we nog wat rond. We eten in een restaurantje vlak bij de veerhaven. Rond half acht nemen we de trein naar Greystones en de auto.
’s Avonds douchen we en duiken we de warmen slaapzakken weer in.
De regenpakken zijn de rugzakken niet uit geweest, al hebben we het niet helemaal droog gehouden.

Christ Church Cathedral – Dublin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.