Uitgelezen 202: Cruise – Suzanne Vermeer

Titel: Cruise
Schrijver: Suzanne Vermeer
Jaar van uitgifte: 2009

Flaptekst:
Wat doe je als je erachter komt dat je man een dubbelleven leidt?

Heleen en Frank zijn vijftien jaar getrouwd. Kinderen hebben ze nooit gekregen, hoewel Heleen dat graag had gewild. Als touroperator is Frank vaak van huis. Op een dag verrast hij zijn vrouw met een romantische cruise ter ere van hun trouwdag. De reis is geweldig, totdat Frank verdwijnt… Heleen is in alle staten, maar hij wordt niet gevonden. Gebroken keert ze terug naar Nederland. Na een paar moeilijke maanden neemt een kredietverstrekker contact met haar op. Heleen komt erachter dat Frank een dubbelleven leidde en een kant had die ze nooit had verwacht. Dan gaat bij haar de knop om en zet ze alles op alles om achter de waarheid te komen, iets wat haar niet in dank wordt afgenomen…
Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Heleen en Frank zijn al vijftien jaar gelukkig getrouwd, althans in Heleens optiek. Hun huwelijk is kinderloos en Frank, werkzaam bij een touroperator, is vaak van huis. Ter ere van hun trouwdag verrast Frank zijn vrouw met een Middellandse Zee-cruise; ze hebben een heerlijke tijd, maar halverwege, midden op zee, verdwijnt Frank spoorloos. Na een paar dagen wordt hij officieel vermist verklaard. De treurende Heleen krijgt echter een bijna nog grotere schok als ze er achter komt dat Frank een dubbelleven leidde. Wat spookte haar man uit en wat is er met hem gebeurd? Ze gaat op onderzoek uit en belandt in allerlei vreemde, gevaarlijke situaties in Zuid-Frankrijk en Spanje. Vlot weglezende, middelmatige vrouwenthriller, wel spannend hier en daar, maar personages en plot overtuigen niet echt, de stijl is matig, het verhaal nogal zwalkerig en de epiloog tenenkrommend. Alleen het zomergevoel van het warme zuiden (de schrijfster woont in Barcelona) komt aardig over, goed leesvoer voor het strand dus. VN’s Detective & Thrillergids gaf een ster. Vierde thriller van Vermeer (1968), eerder verschenen ‘All-inclusive’, ‘De vlucht’ en ‘Zomertijd’. Paperback, normale druk. – NBD|Biblion recensie

Mijn mening/ervaring: In dit geval sluit ik me volledig aan bij de Biblion recensie. Dit boek heb ik gelezen op de camping in Ierland, voor daar prima.

Dit is deel 202 in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.