Recept: Paddenstoelenrisotto

Ingrediënten
2 el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
200-300 gram paddenstoelenmix
300 gram risottorijst
150 ml droge witte wijn
750 ml bospaddenstoelenbouillon (van tablet)
125 gram mascarpone
2 el tijmblaadjes (vers, maar gedroogd kan ook)
75 gram Pecorino Romana (kaas), geraspt

Bereiden
Verhit de olie in een wijde pan en frui de sjalot. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd grof en bak ze 5 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en bak 2-3 min. tot de korrels glazig zijn.
Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen. Giet ondertussen het kokende water over de bouillontabletten. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Rasp ondertussen de kaas. Schep de mascarpone door de risotto en warm 1 min. mee. Neem de pan van het vuur, voeg de tijm en de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Schep in 3 diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.

Tip
Kun je geen bospaddenstoelenbouillon vinden? Groente- of kippenbouillon werkt ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.