Uitgelezen 217: Vlucht uit het weeshuis – Virginia Andrews

Titel: Vlucht uit het weeshuis
Schrijver: Virginia Andrews
Jaar van uitgifte: 1998

Flaptekst:
In Vlucht uit het weeshuis, het laatste deel in de weeskinderen – serie, beleven de weesmeisjes samen een adembenemend avontuur.

Brooke, Crystal, Raven en Butterfly vinden het ronduit vreselijk in het weeshuis van Gordon en Louise Tooey. Ze ontvluchten de grimmige sfeer door steun te zoeken steun bij elkaar, het verleden te vergeten en te fantaseren over nieuwe kansen in hun leven. Ze beschouwen elkaar als zussen en dromen van een echt thuis. De toestand is draaglijk, totdat ze een geheim ontdekken dat nog angstaanjagender is dan het geluid van Gordons zware laarzen op de houten vloeren. Hun hoop op een beter leven lijkt vervlogen en de meisjes besluiten te vluchten. In een geleende auto zoeken ze hun weg naar de vrijheid en hopen ze op een morgen te ontwaken op een plek waar ze veilig zijn. Maar de vrijheid die ze ervaren verbreekt geleidelijk aan de keten van verdriet die hen eerder verbond. En de uitdagingen waaraan ze blootgesteld worden, stellen de onderlinge vriendschap en hun geloof in een betere toekomst zwaar op de proef…

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Vier weesmeisjes zijn in het vreselijke weeshuis van een echtpaar terechtgekomen. Als een van hen bedreigd wordt door de pleegvader besluiten ze te vluchten met zijn auto. Tijdens hun reis door Amerika ontmoeten ze heel aardige en behulpzame mensen, maar worden ook beroofd en bedreigd. Ook worden ze voor de eerste keer verliefd. Uiteindelijk wordt hun hulpvaardigheid hen noodlottig en worden ze weer onder de hoede van hun pleegvader gesteld. Deze is echter alleen geinteresseerd in zijn cocaine, die de meisjes weggegooid hebben. Ze weten weer te ontsnappen en komen dan in een reservaat terecht waar hun het geluk eindelijk lijkt toe te lachen. Dit verhaal is het slot van de vijfdelige weeskinderen-serie, na ‘Butterfly’, ‘Crystal’, ‘Brooke’ en ‘Raven’. De arme meisjes hebben onderling een zeer hechte vriendschap waardoor ze in staat zijn de vreselijke buitenwereld het hoofd te bieden. Alle bekende ingredienten komen weer aan bod: beeldschone, intelligente, onschuldige meisjes dreigen het slachtoffer te worden van gestoorde en gefrustreerde volwassenen. – Biblion recensie

Mijn mening/ervaring: Dit boek verbind de vier meisjes uit de eerdere delen samen. Dit boek verweeft de individuele verhalen samen tot een geheel. Het boek is beduidend dikker dan de vier eerdere delen, maar dit is zeker geen nadeel.

Dit is het 217e deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.