Nieuw Zeeland (2)

In november 2014 gingen wij voor ruim drie weken naar Nieuw Zeeland. Met een camper trokken we over beide eilanden. We begonnen bij Auckland (Noordereiland) en eindigden bij Christchurch (Zuidereiland). In een aantal logs zal ik verslag doen van deze reis. Vandaag deel 2.

Donderdag 6 november
De wekker gaat om 7 uur. We worden er allebei wakker van.
Na het douchen, pakken we de koffers weer in en lopen (zonder bagage) naar Apollo Campers. We zijn daar om half negen. Na alle administratieve zaken rijden we terug naar het hotel. We halen de bagage op van de kamer en checken uit.


Ons vervoer door Nieuw Zeeland

Tijdens het inrichten van de camper kunnen we geen levelers vinden. We rijden terug naar de verhuurder om dit na te vragen. Ze blijken die dingen niet te hebben. We kijken het de komende dagen wel even aan. Desnoods kopen we ze zelf.
We doen boodschappen en ontbijten in de camper. Het is dan inmiddels bijna half één.
We rijden in noordelijke richting Auckland door, over de Harbour Bridge. Bij Silverdale verlaten we de snelweg en gaan we richting Orewa.
In Orewa parkeren we langs het strand. We twijfelen of we bij RJ (R’s moeder) langs gaan. We doen het wel en worden hartelijk ontvangen.
We gaan verder noordelijk en stoppen bij Whangarei voor de Falls. Bij Kawakawa bekijken we de Hundertwasser toiletten.


Openbaar toilet in Kawakawa

Het is inmiddels na zevenen en over een klein uur wordt het donker. Naar Russell (ons doel voor de dag) is het nog zeker drie kwartier rijden. We besluiten dan ook de eerste de beste kampeerplaats op de route te bekijken en ons klaar te maken voor de eerste nacht.
Bij Derrick’s Landing staan we samen met nog enkele motorhomes/campers “wild” aan het water van de Kawakawa river. We richten de camper in voor de nacht. Tegen de tijd dat we daarmee klaar zijn, is het negen uur en helemaal donker. We koken, eten (wassen niet af) en duiken bijtijds ons bed in.

Vrijdag 7 november
Het is nog voor half zes als we wakker worden. We doen een poging om nog wat te slapen, maar dat lukt niet. Het is vannacht erg koud geweest, we waren dan ook erg blij met de tweede set dekens.


Eerste nacht gekampeerd in Nieuw Zeeland

Als het licht is gaan we er uit om de dag te beginnen. Na het ontbijt en de afwas, verlaten we de kampeerplek. Het is dan net acht uur geweest.
We vervolgen de weg (Waikare road) naar Russell. Al snel verdwijnt het asfalt en wordt de weg een gravel/grindpad. We hebben eigenlijk geen keus en gaan door. Even na negenen zijn we in Russell. We lopen er wat rond om de haven en de Bay of Islands te bekijken.
We verlaten Russell en steken met de veerboot van Okiato naar Opua over. We rijden door Paihia op weg naar Waitangi.


Waitangi Treaty Grounds

In Waitangi bezoeken we de treaty ground en willen we de mangrove board walk naar de Haruru Falls lopen.
De borden voor het wandelpad zijn wat onduidelijk en na een kwartiertje besluiten we terug te gaan naar de camper. Via internet komen we erachter dat het pad naar de board walk 5 km lang is en dat is slechts de enkele reis.
We rijden naar de watervallen en vervolgens onze route naar het zuiden. We rijden langs Kawakawa en Whangarei, via de SH16, langs Auckland, richting de Coromandel. Thames is ons doel voor vandaag.
Net na achten komen we in Thames aan. We parkeren (parkeerterrein waar kamperen is toegestaan), koken en wassen af. Daarna bereiden we de route voor morgen voor en gaan we rond half elf naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.