Nieuw Zeeland (4)

In november 2014 gingen wij voor ruim drie weken naar Nieuw Zeeland. Met een camper trokken we over beide eilanden. We begonnen bij Auckland (Noordereiland) en eindigden bij Christchurch (Zuidereiland). In een aantal logs zal ik verslag doen van deze reis. Vandaag deel 4.

Maandag 10 november
Vandaag is de eerste dag (sinds we de camper hebben) dat we niet voor de wekker wakker zijn. We ontbijten, ruimen op en rijden rond kwart voor negen de camping af.
Eerste bestemming van vandaag: Whakarewarewa Thermal Area.


Probeer de #Maori naam maar eens uit te spreken

We lopen langs hete bronnen, borrelende modderpelen en een Maori dorpje. De geisers zien we tussen de stoomflarden door uitbarsten. Na zo’n 2 uur stappen we weer in de camper.
Volgende stop: Waimangu Vulcanic Valley.


Waimangu Vulcanic Valley

In iets minder dan 1,5 uur lopen we 3,6 km naar het meer Lake Rotomaha. Onderweg komen we langs kraters, stomende stroompjes en bubbelende meertjes. Met de bus worden we terug gebracht naar het beginpunt.

View this post on Instagram

Champagnepool in Wai-o-tapu #newzealand #waiotapu

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on


Champagnepool in Wai-o-tapu

Wai-o-tapu is de derde stop voor vandaag. In vijf kwartier lopen we de volledige rondwandeling. Wanneer we hier vertrekken is het al half vijf geweest.
We rijden in de richting van Taupo en stoppen onderweg we bij de Huka falls. In Taupo zelf doen we boodschappen. De camping voor vannacht heet Great Lake en ligt in de buurt van Lake Taupo.

Dinsdag 11 november

Na de drie vulkanische parken van gisteren (en de weersverwachting voor vandaag) besluiten we Tongariro National Park over te slaan. We reizen nu niet verder naar het zuiden, maar gaan westwaarts voor de Waitomo Caves.

View this post on Instagram

Aranui cave #waitomocaves #newzealand #latergram

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on


Aranui cave

De eerste grot die we bezoeken is de Glowworm Cave, de tweede Aranui cave. De eerste is indrukwekkend wegens de gloeiwormen (geen foto’s toegestaan), de tweede door de druipsteenformaties.
Vanaf Waitomo volgen we (via Te Kuiti) de SH3 naar de kust en het zuiden. Voor New Plymouth vinden we een kampeerplekje in de bush bij een rivier (Everett Park Scenic Reserve).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.