Uitgelezen 348: Wreed – Mel Wallis de Vries

Titel: Wreed
Schrijver: Mel Wallis de vries
Jaar van uitgifte: 2014

Flaptekst: Wreed is de nieuwe bestseller van Mel Wallis de Vries, de koningin van de Nederlandse jeugdthriller. Dit boek lees je op het puntje van je stoel! Wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt en er niemand meer is om je te helpen? Langzaam en verward komt Danielle bij bewustzijn. Ze is geblinddoekt en vastgebonden op een bed. In de kamer voelt ze de aanwezigheid van een ander. Ze smeekt haar ontvoerder om haar te laten gaan, maar wat ze ook zegt, de kidnapper zwijgt. Dan voelt ze plotseling iets kouds en scherps. Danielle beseft dat de nachtmerrie nu pas echt is begonnen. Komt ze hier ooit levend uit?

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

De 17-jarige Danielle ligt geblinddoekt en vastgebonden op een bed en is in handen gevallen van een psychopaat. Het begin van het verhaal is gedrukt op zwarte pagina’s waarna het chronologisch vertelde verhaal als flashback zeventien dagen daarvoor in Oostenrijk start. Danielle en drie vriendinnen hebben een skivakantie geboekt. Danielle ontmoet Dante en terug in Nederland blijft ze smoorverliefd contact houden met hem, dit tot groot verdriet van de vriendinnen en haar ex-vriendje Stan. Het verhaal wordt geregeld onderbroken door de steeds gruwelijker wordende handelingen van haar kidnapper, steeds op zwarte pagina’s afgedrukt. Zowel Danielle als de kidnapper vertellen in de ik-persoon. Wie heeft het op Danielles leven gemunt? Mooischrijverij is het niet, eigentijds wel en soms een beetje plat (mega kutappartement). Enkele dialogen staan in het Duits voor de authenticiteit. De auteur heeft haar naam in het jeugdthrillergenre al lang en breed gevestigd met boeken als ‘Waanzin’, ‘Vals’ en ‘Klem’. Ook dit verhaal is een vakkundig gecomponeerde jeugdthriller die nagelbijtend spannend en heftig is. Voor lezers, veelal meisjes, vanaf ca. 15 jaar. – Bol.com, Ton Jansen

Mijn mening/ervaring: Dit boek las ik via de Vakantiebieb app. Zelf zou ik het niet gekocht hebben. Het boek valt in de young adult categorie, daarom is het niet terecht om een volwassen thriller te verwachten. Desondanks mis ik (ook voor een jeugdboek) wat diepgang (sommige karakters zijn wel erg plat). Wel wist de ontknoping (wie is de ‘kidnapper’) me te verrassen.
Prima boek als tussendoortje in de vakantieperiode, maar het zal niet fysiek in mijn boekenkast komen te staan.

Dit is het 348e deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.