Uitgelezen 343: Bloedgeld – Edward Hendriks

Titel: Bloedgeld
Schrijver: Edward Hendriks
Jaar van uitgifte: 2012

Flaptekst:
Hun Italiaanse droom wordt een nachtmerrie…

Tekstschrijver Wessel houdt van zijn werk, maar meer nog van la dolce vita. Met zijn vriendin Sanne koopt hij een huis nabij Napels. Als de verbouwing klaar is, opdrachten uitblijven en het geld opraakt, gaat hij in op een lucratief aanbod van hun huurder Giorgio: twee Nederlandse zakenmannen begeleiden die naar Napels komen. Welke deal moet er eigenlijk worden gesloten? Is Giorgio wel wie hij zegt dat hij is? Wessel raakt verstrikt in de maffia. Dit keer móét hij zijn deadline halen…

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Korte omschrijving van de inhoud/plot. Eventueel aangevuld met enkele quotes uit het boek

Mijn mening/ervaring: Dit boek begint sterk. Een flashback naar 1986 leert ons Giorgio kennen, nog onbenoemd, maar toen dertien jaar, gezeten in de hoogste olijfboom van de boomgaard. Hij huilt om het onrecht dat zijn vader hem aandeed, toen hij die ochtend diens scheermes gebruikte, als rituele inwijding. Zijn vader sloeg hem in het gezicht. Het achtjarige buurjongetje komt Giorgio storen in zijn gemijmer en bekoopt dat haast met de dood, wanneer Giorgio voor het eerst een gewelddadige aandrang voelt en het bange jongetje bijna verstikt.

Vele jaren later huurt Giorgio een appartement van Wessel en Sanne, een Nederlands koppel dat in de nabijheid van Napels een oude villa opknapt en wat bijverdient met onderhuur. Wessel is een copywriter met een writer’s block, Sanne verveelt zich te pletter. Wessel denkt zijn non-creativiteit op te kunnen lossen met een dagelijkse cappuccino in het barretje van de knappe Sofia, de ex van Giorgio.

De karakters zijn goed uitgewerkt, maar de actie is vaak wat “over-de-top”. Spanning en actiescene’s zijn erg overdreven wat de geloofwaardigheid zeker niet ten goede komt.
Des ondanks is het een verhaal dat lekker wegleest. Prima voor de (zomer) vakantie.

 

Dit is het 343e deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.