Noorwegen 2016 (6)

In juni/juli van 2016 reisden we ruim drie weken met een camper door Noorwegen. Vanaf Kristiansand in het zuiden via de fjordenkust naar Kristiansund en dan weer terug naar het zuiden. In een aantal logs zal ik verslag doen van deze reis. Vandaag deel 6.

Zaterdag 02 juli
Reisafstand vandaag: 42 km
Reisafstand totaal: 2712 km

Na het ontbijt (pannenkoeken) rijden we naar het station van Arna om vanaf daar de trein naar Bergen te nemen. Eenmaal in Bergen wandelen we rond langs het theater, de havens, Bryggen en het Berghus.

Bryggen (“De Kade”), ook bekend onder de naam Tyskebryggen (“De Duitse Kade”), is een reeks Hanze-handelshuizen aan de oostzijde van de fjord die Bergen binnengaat. Bryggen staat sinds 1979 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Met de Fløibanen gaan we een van de 7 bergen op die de stad omringen, om vanaf daar weer naar beneden te lopen, via de vismarkt terug naar het station. Eenmaal terug bij de camper hebben we ruim 12 kilometer in de benen zitten.
Met de camper gaan we naar een dumpplek om de tanks te legen en keren daarna terug op ons “oude” plekje bij het stoomtreinstation van de Gamle Vossebanen.
’s Avonds nemen we een kijkje bij het station, waar de stoker al begonnen is de locomotief voor te bereiden voor de dag erna.

Zondag 03 juli
Reisafstand vandaag: 0 km
Reisafstand totaal: 2712 km

Vandaag gaan we met de stoomtrein van Garnes naar Midttun en weer terug. Om 11:30 uur vertrekt de trein uit Garnes om om 12:20 uur in Midttun aan te komen. Tien minuten later vertrekt de trein weer naar Garnes, waar we om 13:20 uur weer aankomen.

Stoomtrein van de Gamle Vossenbanen bij station Gamle

’s Middags maken we het bed opnieuw op, dat klinkt een stuk simpeler dan het is in een camper, en zoeken we de was uit.
’s Avonds barbecueën we voor we in de camper douchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.