Over de naam

Al ruim 3 jaar schreef ik log’s op ukkies.web-log.nl.
Grote kans dat je me via daar gevonden hebt.

Web-log was een fijne jas, maar na een tijdje begon die jas toch wat krap te zitten. In mei 2006 veranderde web-log vrij drastisch van systeem.
Alles was anders, geen log was meer “normaal” te plaatsen. Mijn lay-out van voor die tijd kreeg ik niet meer goed in het nieuwe systeem.
Toen kriebelde het, ik wilde een eigen domein. Uiteindelijk werd het een nieuwe lay-out en zou ik het “nieuwe” web-log wel even aanzien.
Zoals met zoveel dingen wende het nieuwe systeem en bleef ik trouw aan mijn eigen webstekkie bij web-log.

Toch ben ik er nu (sinds januari 2008) weg. Na de laatste wijzigingen (reclame, ezelsoren en naar mijn smaak te veel bemoeienis met de inhoud) werd de jas toch echt te klein. Het werd tijd voor een nieuwe. Die nieuwe jas kijk je nu naar. Welkom op Just a drop of water.

Vanaf november 2004 ben ik al actief als weblogger. De meeste kennen mij met het alias Ukkie. Ook hier blijf ik schrijven onder deze naam. Toch is mijn nieuwe weblog geen ukkie(s) punt iets geworen.

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt is de titel nu “Just a drop of water”.
Waarom deze naam? Precies uitleggen kan ik het niet. Het voelt goed, hier kan ik me in vinden.

Just“, gewoon of slechts. Ik ben gewoon. Ik ben niet extreem goed of bijzonder, ik ben slechts Ukkie. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.
a drop“, een druppel. Ik ben niet groot, daarom werd het ooit Ukkie. Een druppel water is niet groot, maar de resultaten kunnen groots zijn. Dé druppel (die de emmer doet overlopen).
water“, water. Water is van levensbelang, zonder kunnen we niet. Ik ben een geboren Zeeuwse. Water blijft me facineren. Luctor et Emergo, ik worstel en kom boven.

Just a drop of water