Woensdag 2 augustus 2006 (dag 2)

‘s Morgens (of zeg maar gerust ‘s nachts) worden we rond vier uur wakker van de regen. Tegen de tijd dat we echt ons bed uitkomen lijkt het droog te zijn. Na de broodjes gehaald te hebben moeten we in de tent ontbijten wegens de regen. Vanuit Nederland komt er een smsje met de weersverwachting. De uitkomst? Regen! Vanaf vrijdag zou het weer beter moeten worden.

Na het ontbijt in de auto gestapt voor een toer door de omgeving. Via de Okerstausee (stuwdam), de oker (het riviertje), door Oker (het plaatsje) naar Goslar gereden. Goslar is een oud plaatsje waar veel zogenoemde vakwerkhuizen staan. De geschiedenis loopt zichtbaar terug tot in de Middeleeuwen.

Later op de middag zijn we verder gereden naar Wernigerode. Hier hebben we gekeken naar de Harzer Schmalspurbahnen (www.hsb-wr.de). Zij hebben ongeveer 140 kilometer smalspoor door de Harz lopen die voornamelijk bereden wordt door stoomtreinen.

De komende dagen gaan we drie dagen lang gebruik maken van deze treinen (onder meer om de “Brocken” te beklimmen). De planning is om daarna verder door te rijden naar het zuiden/oosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.