Woensdag 9 augustus 2006 (dag 9)

Rond half negen worden we wakker door de hond van de buren. Erg blij zijn we daar niet mee, maar we kunnen er toch ook niets aan doen.

Na het ontbijt gaan we naar Seiffen. Seiffen is een klein plaatsje tegen de Tsjechische grens. Het staat bekend om zijn houtsnijwerk en dan met name het houten speelgoed. Omdat het bij aankomst in Seiffen droog was, hebben we besloten om eerst een hoog punt op te zoeken om eens goed naar het Erzgebirge te kunnen kijken en daarna pas het stadje/dorpje zelf in te gaan.

In Seiffen hebben we het “Erzgebirgisches Spielzeugmuseum” bezocht. Later hebben we nog even gekeken bij een rodelbaan in de buurt van Seiffen. Op de terugweg zijn we via Schönfeld gereden. In Schönfeld zou een vrij grote modelspoorbaan moeten zijn. Als we daar komen is deze nog maar een klein uurtje open. We besluiten dit nu te laten voor wat het is, maar komen later zeker terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.