Dinsdag 10 juli 2007 (dag 3)

Gereden vandaag: 70 km
Gereden totaal: 631 km

Vannacht heeft het geregend. Ik was om kwart over acht wakker en ben er rond half negen uit gegaan. Vriendlief heeft langer uitgeslapen. In de tussentijd heb ik brood en “achtjes” (een soort puddingbroodjes) gehaald.

Vanmorgen spetterde het een beetje. We hebben in de tent gegeten en zijn daarna naar Luxemburg-stad gereden. Drie keer de stad door op zoek naar een parkeer- garage/plaats die niet vol of verboden voor LPG-auto’s was. Uit eindelijk op Place de la Constitution geparkeerd (open lucht). Weliswaar maximaal twee uur, maar dat moest dan maar.

We wilden naar de kazematten onder de stad. Voor we daar waren hebben we eerst een uur rond gedwaald door de stad. Erg handig die toeristenborden (die er vaak niet hingen) en de plattegrond (die we wel bleken te hebben in de vorm van TomTom).

De kazematten van de Bock hebben we bekeken. Het uitzicht door de vele schietgaten was/is fenomenaal (veel foto’s). Na ongeveer een uur hebben we het gezien en moeten we haast maken om bij de auto terug te komen (de twee uur parkeertijd zijn om). We hebben een nieuw kaartje gekochte voor de volgende twee uur en zijn de stad nog even in gegaan.

Bij de MacDonalds was er gratis Wifi (internet). Even terug gegaan om de laptop in de auto en de weersvoorspellingen bekeken.

Op de terug weg via Larochelle (burcht/kasteel) gereden. Het kasteel van buiten even bekeken en daarna door gereden naar de camping.

Weer: in Luxemburg stad wel wat regen gehad, ‘s middags een zonnetje. Tijdens het eten ‘s avonds een paar spetters, maar dat zette gelukkig niet door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.