Uitgelezen 19 & 242: Stad van Schepen (Stravaganza) – Mary Hoffman

Titel: Stad van Schepen
Ondertitel: Stravaganza
Originele titel: City of Ships
Schrijver: Mary Hoffman
Jaar van uitgifte: 2010 voor de engelse versie, 2011 voor de nederlandse vertaling

Flaptekst:
Meedogenloze piraten, zeegevechten en dodelijke vijanden in dit vijfde deel van de populaire Stravaganza-serie!

Isabel Evans heeft net een verrassende ontdekking gedaan: ze is een stravagante, iemand die tussen twee werelden kan reizen. Wanneer ze geconfronteerd wordt met de gevaren in Talia, het middeleeuwse equivalent van het huidige Italië, is de verlegen en stillen Isabel gedwongen om de kracht in haarzelf te vinden. Een kracht waarvan ze niet wist dat ze die had.

De pers over de Stravaganza-boeken:

Lemniscaatkrant

Wat de stravaganza-serie zo magitraal maakt, is de perfecte balans tussen heden en verleden, realiteit en fantasy.

Friesch Dagblad

Een boeiend verhaal dat je in één ruk wilt uitlezen.

De leeswelp

Er ontvouwt zich een intrigevol en spannend avontuur dat je niet loslaat.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Stravaganza is een reeks boeken geschreven door de Britse kinderboekenauteur Mary Hoffman. De verhalen spelen zich af in Islington, een kleine stad in de buurt van Londen, en een aantal steden in het fictieve Talia. Het Italië van de renaissance heeft model gestaan voor deze fictieve wereld. Stravaganza zou oorspronkelijk een trilogie worden (bestaande uit Stad van Maskers, Stad van Sterren en Stad van Bloemen), maar na de eerste drie delen zijn er meer boeken verschenen: Stad van Geheimen en Stad van Schepen. Het zesde deel, City of Swords (Stad van Zwaarden), zal in de loop van 2012 in het Engels verschijnen.

Naast onze wereld is er nog een parallelle wereld, die echter zo’n 450 jaar achterloopt op de onze. Een speciaal genootschap van stravaganti (opgericht door Engelsman dr. William Dethridge nadat hij in de parallelle wereld strandde) reizen tussen Talia, dat sterk lijkt op ons zestiende-eeuwse Italië, en ons Engeland. Om van de ene naar de andere wereld te reizen heeft elke stravagante een persoonlijke talisman. Een aantal Londonse jongeren van Barnsbury Comprehensive School uit onze tijd krijgen bij toeval een talisman in handen en reizen in hun slaap naar verschillende steden in Talia. Daar komen ze voor grote gevaren te staan. De familie Di Chimici, van oudsher de grote vijand van de stravaganti, wil het geheim van het stravageren achterhalen om zo hun macht en rijkdom nog verder uit te breiden. Hiervoor gaan ze spionage, complotten en moord niet uit de weg. De stravaganti uit onze wereld moeten hun Taliaanse vrienden zien te helpen, maar tegelijkertijd voorkomen dat hun geheim in de handen van de Chimici’s valt.

Isabel Evans, door haar vrienden ‘Bel’ genoemd, staat al haar hele leven in de schaduw van haar tien minuten oudere tweelingbroer Charlie, die in alles beter is dan zij. Ze heeft zichzelf aangeleerd zo min mogelijk aandacht te trekken, zodat ze niet telkens met haar broer vergeleken wordt, en stort zich op haar enige talent waarin Charlie geen interesse heeft: kunst.
Isabel (in Talia Isabella) stravageert door middel van een stuk mozaïek naar Classe, de Taliaanse variant van Ravenna en ontmoet Flavia, een handelaarster en tevens stravagante. Isabel komt terecht in een wereld van mozaïeken, piraten en handel. Ze ontdekt dat Classe en Bellezza bedreigd worden door de Chimici’s, die een verbond hebben gesloten met een volk uit het oosten.

Iets voor jou: houdt van geschiedenis, fantasy of realistische boeken. Deze serie is een perfecte mix tussen hedden en verleden, realiteit en fantasie, spanning en romantiek.

Niets voor jou: Niet openstaat voor iets nieuws

Dit is het negentiende (en tevens 242ste) deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.