Uitgelezen 72: Het Bernini mysterie – Dan Brown

Titel: Het Bernini mysterie
Originele titel: Angels & Demons
Schrijver: Dan Brown
Jaar van uitgifte: 2000

Flaptekst:
Professor Robert Langdon wordt naar CERN ontboden om een mysterieus symbool op de borst van een vermoorde wetenschapper te duiden. Hij legt verband met de Illuminati… de machtigste terreurbeweging uit de geschiedenis. Maar die bestaat allang niet meer. Of toch?

Dan onthullen de Illuminati dat er een tijdbom in het Vaticaan verstopt is. Hun timing is perfect: de kerkleiders zijn bijeen om een nieuwe paus te kiezen en Rome wemelt van de pers. Om de bom te vinden doet men een beroep op Robert Langdon, wiens unieke kennis van de Illuminati tot het uiterste beproefd zal worden.

De race tegen de klok leidt langs verzegelde crypten, gevaarlijke catacomben en verlaten kathedralen. Het spoor dat Langdon probeert de volgen is vierhonderd jaar oud. Het slingert door Rome, naar een verloren gewaande lokatie die de enige hoop op redding van het Vaticaan bevat.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Leonardo Veta, een rooms-katholieke priester en natuurkundige bij het CERN in Genève, wordt vermoord in zijn lab. Robert Langdon, deskundige op het gebied van sektes en satanische genootschappen, wordt uitgenodigd om uit te zoeken wie er achter de aanslag zit, want op het lijk van de vermoorde is het brandmerk van de Illuminati achtergelaten, een antigodsdienstige en officieel niet bestaande groepering. Zij zijn zo gevaarlijk omdat zij een cilinder met antimaterie uit het lab ontvreemd hebben, waarmee een enorme explosie veroorzaakt kan worden. De speurtocht leidt naar Rome en wordt een race tegen de klok. Rijk geschakeerde thriller, voorloper van de ‘Da Vinci Code’, waarin voortdurende verhaalwendingen en kunsthistorische elementen bijdragen aan hoge spanning. De psychologisch uitstekend uitgewerkte personages vertegenwoordigen wetenschap en religie. In boeiende dialogen worden diverse standpunten begrijpelijk verwoord, wat stof tot nadenken geeft. Herkenbare, kleurrijk getekende plaatsen van handeling: het deeltjesversnellerinstituut en hedendaags zowel als het oude Rome en Vaticaanstad. Alle verwijzingen naar kunstwerken en architectuur en naar de Illuminatie zijn feitelijk

Mijn mening/ervaring: & Iets voor jou: & Niets voor jou: Je houdt van de boeken van Dan Brown, of niet. Ik behoor duidelijk tot de eerste groep.

Dit is het 72ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.