Uitgelezen 130: Turbulentie – Mariëtte Middelbeek

Titel: Turbulentie
Schrijver: Mariëtte Middelbeek
Jaar van uitgifte: 2009

Flaptekst:
Als alles door elkaar wordt geschud…
Sara Doesburg geniet met volle teugen van haar leven vol glamour. Als stewardess vliegt ze de hele wereld over en waakt ze met harde hand over haar maat 36. De mannen heeft ze voor het uitzoeken. Een baan van 9 tot 5? Een degelijk leven? Sara moet er niet aan denken! Ze heeft geen enkele behoefte om ook maar iets aan haar leven te veranderen. Maar dan wordt er bij haar zus Anouk borstkanker geconstateerd. Ineens is alles anders. Sara is de enige binnen de familie die haar vierjarige neefje Max onder haar hoede kan nemen. Weg vrijheid, weg luxe leventje! Ze zit niet te wachten op de verantwoordelijkheid voor een kind en verzet zich er dan ook met hand en tand tegen, maar je doodzieke zus kun je toch niet in de steek laten? Terwijl Anouk vecht tegen de kanker, probeert Sara met vallen en opstaan te wennen aan het kind dat haar leven op z’n kop zet. En dringt zich de vraag op wat echt belangrijk is in het leven

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.
Mariëtte Middelbeek (1983) is de auteur van de bestseller Single&Sexy. Turbulentie, waarin ze op gevoelige wijze schrijft over borstkanker, is haar tweede bestseller. Ze combineert lichtvoetige humor met een uiterst serieus onderwerp. Dat maakt dat je dit boek in één adem uitleest! Het definitieve bewijs dat ze het Nederlandse antwoord is op Jill Mansell en Sophie Kinsella.

Stewardess Sara Doesburg (26) leidt een onbezorgd leventje waarin het versieren van crewleden een belangrijke plaats inneemt. Dat onbezorgde verandert als bij haar alleenstaande zus een agressieve vorm van borstkanker wordt geconstateerd en Sara de zorg krijgt voor haar vierjarige neefje Max. Terwijl haar zus probeert te overleven, doet Sara met wisselend succes moeite om Max in haar leven en werk in te passen. Een boek dat qua uiterlijk lijkt op een chicklit, maar dat een serieus thema als inhoud heeft. Alle hoop en wanhoop rond borstkanker en alle ellende van de behandeling worden op een realistische manier, maar met veel gevoel beschreven. Zelfs humor ontbreekt af en toe niet. De karakterverandering van Sara is goed weergegeven: ze verandert van een zorgeloos persoon in iemand met verantwoordelijkheden. Het is de schrijfster (geb. 1983) gelukt om m.n. voor jonge vrouwen het onderwerp ‘borstkanker’ op een eigentijdse manier bespreekbaar te maken. – H.W.L. Keus-Asveld

Mijn mening/ervaring: Dit boek lijkt op het eerste gezicht een chicklit te zijn, maar blijkt zo veel meer gevoelig, realistisch en beklemmend.

Dit is het 130ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Eén gedachte over “Uitgelezen 130: Turbulentie – Mariëtte Middelbeek

  • 1 december 2012 om 17:53
    Permalink

    Ja dat boek ken ik ook. Heb al haar boeken gelezen trouwens. Ze schrijft goed en dit was een mooi boek idd.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.