Uitgelezen 177: Het laatste offer – Simone van der Vlugt

Titel: Het laatste offer
Schrijver: Simone van der Vlugt
Jaar van uitgifte: 2007

Flaptekst:
In Het laatste offer zullen een vermiste archeoloog, een belangrijke archeologsche ontdekking in Egypte en een geheim dat de wereld versteld zal doen staan Birgits ooit zo beschermde leventje totaal op zijn kop zetten. Zij beleeft met Jef, die ze nog maar net heeft ontmoet, twee heftige nachten, waarna hij spoorloos verdwijnt. Op haar zoektocht naar Jef belandt Birgit in een reeks verwikkelingen waarin ze beiden hun leven niet meer zeker zijn.

De zoektocht leidt onder andere naar de Ark des Verbonds, die al eeuwenlang net zo tot de verbeelding spreekt als de Heilige Graal. Wat is die Ark precies? Wat is zijn functie? Waar is hij gebleven?

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Derde thriller (eerder verschenen ‘De reunie’ en ‘Schaduwzuster’) van Simone van der Vlugt, die ook historische jeugdromans publiceerde. De in Alkmaar wonende Birgit ontmoet Jef, zoon van een archeoloog, en het tweetal wordt verliefd op elkaar. Jef wordt achtervolgd en met de dood bedreigd, hij vermoedt dat dit met zijn vader te maken heeft, die op geheimzinnige wijze is verdwenen bij onderzoek bij de tempel van Karnak. Het stel reist naar Egypte, ontmoet daar een collega van Jefs vader en krijgt te maken met aanslagen op hun leven. Spannend verhaal met een hoog Indiana Jones-gehalte waarin de schrijfster veel geschiedenis (Egyptische, Bijbelse etc.) en theorieën over het ontstaan van de menselijke beschaving heeft verwerkt, zoals de kaarten van Piri Reis, de batterijen van Bagdad, elektriciteit bij de oude Egyptenaren en het raadsel van de kathedraal van Chartres. Op haar website www.simonevandervlugt.nl licht ze deze onderwerpen toe.

Mijn mening/ervaring: Dit boek houdt het tussen een Dan Browns achtige thriller en een Indiana Jones achtige avonturen roman. Enig minpuntje: het is te kort!

Dit is het 177ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.