Uitgelezen 230: Drift – Marion Pauw

Titel: Drift
Schrijver: Marion Pauw
Jaar van uitgifte: 2006

Flaptekst:
Op het eerste gezicht lijkt het leven van Jill een droom. Haar vriend Simon, een jurist, is net door de prestigieuze trustmaatschappij Ubbink, Kauffman & Tobey op Aruba aangesteld en ze wonen in een prachtig appartement aan de turquoise zee. Toch gaat het niet goed met Jill. Haar relatie staat op springen en ze voelt zich verloren op het eiland waar iedereen vriendelijk doet, maar niemand haar echt kent.
Een duikcursus biedt afleiding. Maar als blijkt dat haar instructeur Edsel meer weet van de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Christine Bird, en zelfs heeft vastgezeten vanwege vermeende betrokkenheid bij moord, pakken donkere wolken zich samen boven Jills hoofd. Als zij op een dag na een drift-duik onder leiding van Edsel bovenkomt, is de boot weg. Het enige wat ze ziet is water…

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Korte omschrijving van de inhoud/plot. Eventueel aangevuld met enkele quotes uit het boek

Mijn mening/ervaring: Drift is een spannende roman die zich afspeelt degen het decor van exotisch en decadent Aruba. Met veel gevoel voor stijl en humor heeft Marion Pauw een meeslepende literaire thriller geschreven.
Drift heeft twee verhaallijnen: één over Jills leven op Aruba en de ander over het duiken tijdens een drift-duik. Het verhaal doet vrijwel direct denken aan de verdwijning van Natalee Holloway en dat is inderdaad de aanleiding geweest om dit verhaal te schrijven. In 2005 vertrok Marion na haar scheiding naar Aruba waar het idee ontstond voor haar tweede thriller Drift. Jill vertelt haar verhaal met de eenzaamheid en achterdocht, die ze voelt. Zo leuk is het leven niet op Aruba, waar ze geen mens kent.

Dit is het 230ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.