Deze taart weegt uiteindelijk 1,5 kilo! Een taart levert 16 porties op.
Ingrediënten
1 rol Oreo-koekjes
180 gram boter
3 el whisky
300 gram pure chocolade (min 70%)
2 eieren
100 gram lichtbruine basterdsuiker
250 gram mascarpone
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
100 ml honing
1 el poedersuiker
Benodigdheden
Springvorm (23 cm diameter)
Bakpapier
Keukenmachine
Bereiden
Verwarm de oven voor op 140 graden celcius. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt 80 g boter in een steelpan, meng met de koekjes en whisky en verdeel over de springvormbodem. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
Hak de chocolade grof. Smelt de rest van de boter in een pan, neem van het vuur en voeg 1/3 van de chocolade toe. Laat 4 min. staan en roer door.
Klop de eieren met de suiker in 5 min. romig en dik. Schep het chocolademengsel erdoor. Roer 3/5 van de mascarpone los met een vork en schep door het mengsel tot het egaal wordt. Schenk voorzichtig in de springvorm en bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot de vulling net gestold is. Laat de taart in 1 uur en 30 min. afkoelen op een rooster.
Verwarm al roerend de rest van de chocolade, melk en honing. Laat 10 min. afkoelen. Verdeel de saus over de taart, dek af en zet 2 uur in de koelkast. Bestrooi met poedersuiker en serveer met de rest van de mascarpone.
Tip
Garneren kan (zoals hierboven beschreven) met poedersuiker, maar en zijn meer mogelijkheden. Denk eens aan stukjes oreo-koekjes, chocoladekrullen en grofgehakte noten.