Nieuw Zeeland (8)

In november 2014 gingen wij voor ruim drie weken naar Nieuw Zeeland. Met een camper trokken we over beide eilanden. We begonnen bij Auckland (Noordereiland) en eindigden bij Christchurch (Zuidereiland). In een aantal logs zal ik verslag doen van deze reis. Vandaag deel 8.

Woensdag 19 november
Na regen, hagel en onweer in de afgelopen nacht is het nog steeds niet droog als we de camping afrijden.
Als eerste bezoeken we het Visitor Centre in Franz Josef Village om te zien welke wandelpaden wel of niet open zijn.
Vanaf de parkeerplaats (bij de gletsjer) lopen we in zo’n drie kwartier tot 250 meter van de eindmorene van Franz Josef Glacier. De regen is nu overgegaan in buien en we worden onderweg goed nat.

View this post on Instagram

Franz Jozef #newzealand #latergram

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on

De terugweg is niet veel beter. Gezien de tijd (vroeg in de middag) besluiten we ook Fox Glacier te bezoeken, ook al hadden we vooraf bedacht slechts een van beide gletsjer te kunnen bezoeken. De wandeling bij Fox Glacier (vanaf een geïmproviseerd parkeer terrein) is korter, het uitzicht op de gletsjer is ronduit teleurstellend.
We rijden naar Peak View Lookout voor hopelijk een goed uitzicht op de diverse besneeuwde pieken van de Alpen. Helaas gooit de bewolking/regen roet in het eten. Het uitzicht vanaf Lake Matheson is al niet veel beter.
We rijden in zuidelijke richting verder en maken een korte stop bij Knights Points Lookout. Bij Haast tanken we (hoge diesel prijs vergeleken met elke eerdere tank beurt) en zoeken we een camping op voor de nacht.

Donderdag 20 november
Het is kwart voor tien als we na het ontbijt de camping afrijden. We volgen de SH6 verder naar het zuiden. De weg voert ons door Mount Aspiring National Park. We stoppen onderweg bij Thunder Creek Falls, The Gates of Haast en de Fantail Falls. De Haast pas zelf stelt niet zo veel voor.

View this post on Instagram

Fantail falls #haast #newzealand #latergram

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on


Fantail Falls

We rijden langs Lake Wanaka en Lake Hawea. Vanaf Wanaka verlaten we de SH6 en volgende we de weg over Crown Range. De pas hier is wel spectaculair te noemen.
We dalen af naar Queenstown en gaan met de Gondola Bob’s Peak op.

View this post on Instagram

Queenstown #newzealand #latergram #bobspeak

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on


Uitzicht over Queenstown

De Kingston Flyer (stoomtrein) die als volgende op ons reisplan staat blijkt niet meer te bestaan (lang leve het wifi om openingstijden te bekeken).
We doen boodschappen bij Queenstown en zakken langs Lake Wahatipu verder af. Aan de rand van het meer vinden we een mooi plekje om de nacht door te brengen.
We gebruiken de camper als windvanger om de bbq te kunnen gebruiken, maar plaatsen de camper met de kop in de wind om de nacht door te komen.

2 gedachten over “Nieuw Zeeland (8)

 • 19 april 2016 om 11:44
  Permalink

  Jammer dat het uitzicht best tegen viel, hier kan je jammer genoeg ook niks aan doen. Zonde van de hoge dieselprijs maar soms is het niet anders. Je wordt vaak op toeristische plekken afgeperst op het gebied van brandstofprijzen.

  Beantwoorden
 • 18 januari 2017 om 22:30
  Permalink

  Ik was er in 2009 en jemig… op de foto lijkt het echt of de Franz Josef glacier stukken kleiner is geworden. Wordt hij ook door de jaren heen, maar dit vind ik erg snel. Ik vond het daar schitterend trouwens. Mooie rit ook door het Haast gebied. In 2018 gaan we weer voor een paar maanden met het hele gezin. Dam zal ik zelf het verschil kunnen zien. Heb er zo’n zin in.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.