Nieuw Zeeland (6)

In november 2014 gingen wij voor ruim drie weken naar Nieuw Zeeland. Met een camper trokken we over beide eilanden. We begonnen bij Auckland (Noordereiland) en eindigden bij Christchurch (Zuidereiland). In een aantal logs zal ik verslag doen van deze reis. Vandaag deel 6.

Vrijdag 14 november
Om acht uur gaat de wekker. We bakken broodjes en ontbijten. Vandaag gaan we naar Wellington voor Te Papa Tongarewa (Museum of New Zealand).
In zo’n vier uur lopen we het museum door. Daarna wandelen we naar de Cable Car.

We nemen een enkeltje naar boven. Daar bezoeken we het Cable Car Museum (waar we de eerste versierde kerstboom tegen komen). Via de botanische tuin lopen we weer naar beneden. Over de kades lopen we terug naar de camper. Het is net half zeven geweest als we de camping weer oprijden.

Zaterdag 15 november
Na een rustige opstart doen we boodschappen voor de komende dagen in Paremata.
’s Middags bezoeken we het Wellington Tramway Museum.


Wellington Tramway Museum

Laat op de middag zijn we weer terug op Battle Hill. We koken, eten, lezen wat en plannen de campings/reis voor de komende dagen.
Vandaag waaide het erg hard en we hopen dan ook dat de wind gaat liggen voor we morgen aan de overtocht naar het zuidereiland gaan beginnen.

Zondag 16 november
Om acht uur gaat de wekker. Vanuit het bed zetten we (zoals we al dagen doen) de verwarming aan. Al vrij snel daarna valt de verwarming uit; de gasfles is leeg. Door de kou zijn we snel wakker en aangekleed.
We ontbijten en ruimen de camper op om te kunnen vertrekken. Vandaag gaan we met de ferry over naar het Zuidereiland. Onze eerste stop op weg naar de haven is een tankstation, de tweede een dumpstation. Alles loopt voorspoedig en we zijn dan ook veel te vroeg op het terrein van de ferry.
Rond één uur zijn we aan boord, om half twee precies varen we af. De Straightman (gebouwd door Volharding Shipyards) brengt ons in 3,5 uur van Wellington naar Picton. Voor de duur van de overtocht boeken we een hut. Dit geeft ons de mogelijkheid om uitgebreid te douchen (en de komende dagen weer ‘wild’ te kamperen). Het laatste uur van de overtocht varen we tussen de fjorden van de Queen Charlotte Sound.


Bluebridge ferrie in de haven van Picton

Eenmaal van boord gaan we in westelijke richting verder de Queen Charlotte Drive. We gaan de Kenepuru Road op om te kamperen aan de Mahau Sound. Op het strandje dat droog valt kunnen we oesters en kokkels rapen (wat we ook doen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.