Nieuw Zeeland (7)

In november 2014 gingen wij voor ruim drie weken naar Nieuw Zeeland. Met een camper trokken we over beide eilanden. We begonnen bij Auckland (Noordereiland) en eindigden bij Christchurch (Zuidereiland). In een aantal logs zal ik verslag doen van deze reis. Vandaag deel 7.

Maandag 17 november
We staan weer rond 8 uur op. Het is half tien als we ons kampeerplekje verlaten. Doel voor vandaag is de westkust bereiken. Onze eerste stop is Nelson. Tussen de buien door lopen we naar boven voor het Centre of New Zealand. We zijn nog maar net terug bij de camper als het weer gaat regenen.

We rijden verder en onderweg tanken we en laten we de gasfles vullen. We halen de westkust en gaan in zuidelijke richting verder. We bekijken onderweg een kampeerplek, maar strijken neer bij Paparoa National Park, even ten noorden van Punakaiki.


Kleine lettertjes in Nieuw Zeeland

Na de afwas lopen we naar de kust voor de zonsondergang, die helaas door de bewolking boven de zee nauwelijks zichtbaar is. Wanneer we bij de camper terug komen zie ik iets wegschieten wat lijkt op een konijn. Even later zien we het beest weer en noemen we het een kip. Beter kijken doet ons concluderen dat het geen kip is. Maar wat dan wel? Een kiwi misschien?

Dinsdag 18 november
Het heeft vrijwel de hele nacht geregend en stevig ook!
Na het ontbijt rijden we het laatste stukje naar de Pancake Rocks en blowholes. In het Visitor Centre bepalen we aan de hand van een fotoboek wat de vogel die we gisteren zagen nu was. Het bleek een Wood hen (Bos kip) te zijn. Die zijn ook uniek (alleen in Nieuw Zeeland te vinden), maar geen kiwi’s.
Tijdens de rondwandeling bij de Pancake rocks/blowholes is het voornamelijk droog, maar krijgen we wel een bui in ons nek.


Pancake rocks

Verder in zuidelijke richting dumpen we de tanks en in Greymouth doen we boodschappen. 11 kilometer ten zuiden van Greymouth bezoeken we Shantytown, een nagebouwd mijnstadje met een stoomtrein. Na een paar uur gaan we weer verder.
Hokitika is het volgende stoppunt. We lopen er rond en bekijken hoe de Greenstone (Jade) bewerkt wordt.
Ons eind doel voor vandaag is in de buurt van Franz Josef komen. Net ten noorden van het plaatsje vinden we een kampeerplek (Otto’s Corner). Als we er aan komen is het er nog rustig. Voor het donker wordt, staat het er helemaal vol met kampeerbusjes en -auto’s. Wegens de regen komen we ’s avonds niet meer buiten de camper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.