Uitgelezen 340: De engel en de adelaar – Bettina Drion & Hans van den Pol

Titel: De engel en de adelaar
Schrijver: Bettina Drion & Hans van den Pol
Jaar van uitgifte: 2015

Flaptekst:
Mei 2005. Terwijl de voorbereidingen van hun vijfenzestigjarig huwelijksfeest in volle gang zijn, krijgen de ouders van Judy Simons ruzie. Vanaf dat moment weigert haar moeder te praten. Judy ontdekt dat de oorzaak van dit zwijgen ligt in een vakantie in 1965. Ze start een zoektocht die haar leidt naar het Toplitzmeer in Stiermarken.

Mei 1940. De Oostenrijker Franz Pölzer vecht in de Tweede Wereldoorlog als ss-officier aan het front. Als gevolg van zware verwondingen wordt hij overgeplaatst naar een doorgangskamp in Mechelen, waar hij verliefd wordt op een Joodse gevangene. Na de oorlog keert Franz terug naar zijn dorp aan het Toplitzmeer in Stiermarken en probeert zijn oude leven weer op te pakken. Tot bijna twintig jaar later een onverwachte ontmoeting zijn hele leven overhoop haalt.

Met ‘De engel en de adelaar’ componeerde het schrijversduo Drion en Van den Pol een filmische oorlogsroman en schurend liefdesverhaal ineen.

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Het koste mij moeite dit boek weg te leggen. Het is een oorlogsboek, maar toch ook weer niet. Door dat het uit het gezichtspunt van verschillende hoofdpersonen is geschreven (en ook nog eens door de tijd heen en weer springt) zou het lastig te volgen kunnen zijn, maar het maakt het juist interessant en afwisselend. Het boek blijft letterlijk tot de laatste zin boeien.

Dit is het 340ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.