Nieuw Zeeland (3)

In november 2014 gingen wij voor ruim drie weken naar Nieuw Zeeland. Met een camper trokken we over beide eilanden. We begonnen bij Auckland (Noordereiland) en eindigden bij Christchurch (Zuidereiland). In een aantal logs zal ik verslag doen van deze reis. Vandaag deel 3.

Zaterdag 8 november
Het is half zeven als we wakker worden. Na het ontbijt en het peilen van de motor (de olie dus, noodzakelijk onderhoud) rijden we eerst naar het lokale dumpstation. We legen de afvalwatertanks (grijs en zwart) en vullen de drinkwater- en dieseltank.
Via de westkust van de Coromandel (Schiereiland) rijden we naar Coromandel (town). Hier bezoeken we de Driving Creek Railway and Potteries, een smalspoor treintje naar een uitzichtpunt. De treinen zijn zelf ontworpen en gebouwd speciaal voor dit stukje spoor.


Driving Creek Railways and Potteries

We vervolgen de route SH25 tot aan Hahei. Hier lopen we (bij laag water) het strand op bij Hot Water Beach. Onder het zand liggen twee warm water bronnen die elk 10 tot 15 liter water per minuut van respectievelijk 60 en 64 graden Celsius leveren. Door een kuil in het zand te graven, vult deze zich met warm (zo niet heet) water.
We rijden richting de Cathedral Cove met de intentie deze per watertaxi te bezoeken. Parkeren blijkt echter onmogelijk, we besluiten deze grot dan maar te laten voor wat hij is.

View this post on Instagram

Coromandel #coromandel #newzealand #latergram

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on


Coromandel

Langs de oostkant van de Coromandel rijden we verder tot aan Waihi. Bij Te Aroha zoeken we een ‘echte’ camping op. Even voor zessen staan we op de plek. We koken, wassen af en maken gebruik van de camping douches.

Zondag 9 november
Al vroeg zijn we weer wakker. Rond kwart voor negen rijden we de camping af. We rijden naar Hamilton, waar we de Hamilton Gardens bezoeken.


Hamilton Gardens

Na de lunch gaan we verder richting Rotorua. We gaan met de Skyline Skyride naar boven en gaan met een soort slee op wielen (Luges) weer deels naar beneden. Met de stoeltjeslift gaan we weer terug naar het startpunt van de Luges. We doen dit drie keer voor we met de Gondola weer naar beneden gaan.


Rotorua Skyline Skyride & luges

We rijden Rotorua in en eten een ijsje. We zoeken een camping en vinden die aan de rand van een meer ten oosten van Rotorua (Boyes Beach Reserve). Morgen gaan we in zuidelijke richting verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.