Recept: Tortilla de espinaca – Tapas

Ingrediënten
1 ui grof gesnipperd
4 eetlepels olijfolie
500 gram panklare spinazie
4 eieren
25 gram pijnboompitten
zout
vers gemalen peper

Bereiden
Fruit de ui in een koekenpan in de hete olie. Schep de spinazie erdoor en laat alles al omscheppend op hoog vuur slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit. Klop de eieren los met het zout en peper en schep de spinazie en de pijnboompitten erdoor. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Schenk het eimengsel erin en laat het 5 minuten op matig hoog vuur stollen. Keer de omelet met een deksel of groot bord en bak de onderkant goudbruin. Laat hem koud worden. Snijd de tortilla in puntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.