Dit recept is voldoende voor 2 tot 3 personen. Serveer er een frisse salade bij en de quiche is voldoende voor zeker 4 personen.
Ingrediënten
Gerookte zalmsnippers
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
1/2 doosje kastanjechampignons (à 250 g)
3 eieren
4-5 eetlepels slagroom
50 gram geraspte kaas (oud)
Peper/zout
Peterselie
Benodigdheden
quichevorm (doorsnede 24 cm) of springvorm, ingevet
Bereiden
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Deegplakjes laten ontdooien. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Vorm bekleden met deeg. Zalm over bodem verdelen, champignons erover uitspreiden.
Zout en peper er overheen strooien, geraspte kaas hierover verdelen.
Eieren loskloppen met slagroom en zout en peper en wat fijn geknipte peterselie. Mengsel over de taart verdelen.
Quiche in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin bakken.
Fijn geknipte peterselie er over strooien.