Recept: Ragout met Kip en Champignons

Ingrediënten
2 liter water
1 hele kip (ca 1.4 kg) – bijvoorkeur biologisch
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 kippenbouillontabletten
250 gram champignons (wit)
250 gram kastanje champignons
15 gram platte peterselie
125 gram boter
100 gram bloem

Bereiden
Doe het water in een grote pan en leg hierin de kip, laurierblaadjes, kruidnagels en bouillontabbleten. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de kip op laag vuur anderhalf à twee uur trekken. Laat de bouillon afkoelen en schep (eventueel) het vet eraf. Haal de kip en laurier uit de pan. Ontvel en ontbeen de kip en snijd het vlees in kleine stukjes.
Verwarm de bouillon opnieuw. Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de peterselie fijn.
Smelt 100 gram boter in een pan met dikke bodem en roer beetje voor beetje de bloem erdoor tot er een stevige massa ontstaat. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de bouillon erbij tot een dikke saus ontstaat.
Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons 3 min. Voeg de champignons, het kippenvlees en de peterselie toe aan de ragout. Laat even doorwarmen en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer in bladerdeegbakjes (of met wat rijst)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.