Recept: Caesar Salade

Ingrediënten
2 sneetjes (oud) wit brood
1 teen knoflook
4 el olijfolie
1 blikje (46 gram) ansjovisfilets
4 el mayonaise
1 el citroensap
2 kropjes little gem (of ander type knapperige groene sla)
100 gram Grana Padano, snippers

Bereiden
Snijd de korsten van het brood en snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Bak, als de blokjes bijna helemaal bruin zijn, de helft van de knoflook mee. Breng op smaak met peper en zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Laat de ansjovis uitlekken en snijd de helft van de ansjovis fijn. Maak een dressing door de rest van de knoflook, de fijngesneden ansjovis, mayonaise en het citroensap in een slakom door elkaar te kloppen. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Scheur de blaadjes little gem in kleine stukken.

Schep de sla om met de dressing en de helft van de kaas (zorg ervoor dat elk stukje little gem met een laagje dressing is bedekt). Strooi de rest van de kaas en de gebakken broodblokjes over de salade en leg de hele ansjovissen erop.

Variatietips
De hele ansjovisjes op de salade laat ik vaak weg. In plaats daarvan verdubbel ik de hoeveelheid ansjovis in de dressing.
Deze salade is een basisrecept. De salade kan makkelijk uitgebreid worden met reepjes gegrilde kip, plakjes gerookte kip, gerookte zalm of een gepocheerd eitje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.