Recept: Kipcurry met bloemkool

Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 el olijfolie
2 el milde currypasta
500 g kipfilet
2 uien
500 g bloemkoolroosjes
400 ml kokosmelk (blik)
8 g verse koriander

Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een braadpan en bak de currypasta hierin 1 min. op laag vuur. Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Bak de kipfilet al omscheppend 5 min. mee. Schep de ui en de bloemkoolroosjes erdoor en bak nog 2 min. Schenk de kokosmelk bij de kip en de groenten en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel in 15-20 min. met de deksel schuin op de pan zachtjes gaar stoven.
Snijd de koriander fijn. Breng de kipcurry op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verdeel de rijst over de kommen, verdeel de kipcurry erover en bestrooi het geheel met de koriander. Serveer direct.

Variatietips
Milde (gele) currypasta vervangen door (pittige) rode currypasta.
Serveren met naanbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.