Recept: Lunchwraps met omelet en pancetta

Ingrediënten
Wraps (pak 6 à stuks)
9 eieren (klein)
veldsla of babyleaves (2 zakken a 100 gram)
Mayonaise (liefst in knijpfles)
Bacon of pancetta (100 gram)

Bereiden
Kluts 3 eieren los met een beetje water (of melk) en bak hiervan 2 omeletjes. Herhaal dit 3 keer.
Bak de pancetta (of bacon krokant). (wissel tijdens het bakken ei en spek af. Op deze manier krijgt het ei al een beetje van de zoute smaak van het spek mee en gebruik je minder vet om in te bakken). Laat de omeletjes afkoelen.

View this post on Instagram

Wraps aan het maken voor vanavond #watetenwevandaag

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on


Verdeel een halve eetlepel mayonaise over een wrap en leg daar een ommeletje op. Verdeel de salade over de omeleten en leg tenslotte de spek op de salade (3 plakjes per wrap).
Rol de wraps strak op en leg ze tot gebruik in de koelkast.

Tips
Twee wraps per persoon zijn een prima hoeveelheid voor een lunch. Voor de stevige eters (of een avond maaltijd) zou ik 3 wraps per persoon aanraden.
Meng voor de afwisseling eens wat gedroogde kruiden door het eiermengsel. Peterselie of Italiaanse kruiden zoals thijm en oregano, zijn hier favoriet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.