Recept: Pizzarondjes met ham en ananas

Dit recept geeft 16 mini-pizza’s. Prima voor een buffet of een wat groter borrelhapje.

Ingrediënten
250 gr zelfrijzend bakmeel
40 gr boter, in stukjes gesneden
1,2 dl melk
4 el tomatenpuree
2 kleine uien, gesnipperd
4 schijven ananas, fijn gesneden
200 gr plakjes ham, in stukjes
75 gr cheddar, geraspt
2 el verse peterselie, fijn gehakt

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 oC. Bestrijk twee bakplaten met olie. Zeef de bloem in een schaal, meng met de vingertoppen de boter luchtig door de bloem tot het geheel op broodkruimels lijkt. Maak een kuiltje en voeg het grootste gedeelte van de melk toe. Meng het mengsel met een cakemes tot een korrelig geheel. Vorm een bal en leg deze op het met bloem bestoven werkblad. Deel het deeg in tweeën. Rol elke helft op bakpapier uit tot een lap van 20×30 cm met een dikte van 5 mm. Bestrijk het deeg met de tomaten puree en laat aan de rand 1 cm vrij.
Meng ui, ananas, ham, cheddar en peterselie. Verdeel dit gelijkmatig over de tomatenpuree en hou een rand van 2 cm vrij. Gebruik het bakpapier als houvast bij het oprollen van het deeg en begin aan de brede kant.
Snijd elke rol in 8 gelijke plakjes (ongeveer 3 cm dik). Leg de rondjes op de bakplaat en bak ze 20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Serveer warm (eventueel van te voren maken en langzaam weer opwarmen in de oven).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.